Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Επιστολή σχετικά με παρεμβάσεις στα θέματα μετακινήσεων νοσηλευτικού προσωπικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO

Αριθμός Πρωτ.:       1074                                                                                                    11/9/2018                                                                 

Προς -διοικήτρια ΓΝΑΝ κα. Μ. Σπινθούρη

Κοινοποίηση: -Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ κα. Μαυρομμάτη
                      -Υπουργό Υγείας κ. Ανδρ. Ξανθό

Θέμα: Παρεμβάσεις στα θέματα μετακινήσεων νοσηλευτικού προσωπικού

Από την κείμενη νομοθεσία προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια η ισοτιμία, η αυτοτέλεια και η ανεξαρτησία των διαφόρων υπηρεσιών των Νοσοκομείων και το διακριτό των αρμοδιοτήτων τους.

 Στο παρελθόν  αλλά και πολύ πρόσφατα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ιατροί να απαιτούν από τη Διοίκηση του ΓΝΑΝ την μετακίνηση Νοσηλευτικού προσωπικού. 

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία είναι αδιαμφισβήτητα η αποκλειστικά αρμόδια για όλα τα θέματα που συνέχονται με την υπηρεσιακή κατάσταση του νοσηλευτικού προσωπικού και τη στελέχωση των τμημάτων του Νοσοκομείου.  Oι άμεσοι συνεργάτες της νοσηλευτικής υπηρεσίας (ιατροί, εργαστηριακοί, διοικητικοί κα) μπορούν να έχουν και να διατυπώνουν άποψη για τους συνεργάτες νοσηλευτές, δεν μπορούν να απαιτούν και να επιβάλουν μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Κατά συνέπεια  επιτακτικά αιτήματα ιατρών  για μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού αποτελούν παράνομη και αδικαιολόγητη παρέμβαση στο έργο και τις αρμοδιότητες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κατά παράβαση των διατάξεων που καθορίζουν την αυτοτέλειά της και δεν πρέπει να γίνονται δεκτά.

Τέτοιες απαιτήσεις πλήττουν την αυτονομία της νοσηλευτικής υπηρεσίας  και προσβάλουν το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας. Επίσης δίνουν το  περιθώριο να μεγεθύνονται ιδιοκτησιακές αντιλήψεις σχετικά με τις μονάδες και κλινικές του Νοσοκομείου, κάτι  που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη φιλοσοφία οικοδόμησης και λειτουργίας του ΕΣΥ.

Παρακαλούμε για παρεμβάσεις σας  ώστε να τερματιστούν και να μην επαναληφθούν τέτοια αρνητικά φαινόμενα στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος            ο γραμματέας


Γ. Μανουσάκης     Κ. Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου