Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Επιστολή σχετικά με τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO

Αριθμός Πρωτ. 1079                                                                                       27/9/2018     

Προς: - Υπουργό Υγείας κ.Ανδέα Ξανθό,
Αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη
Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ κα.Ελ.Μαυρομμάτη

Κοινοποίηση: Διοικήτρια διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν.Λασιθίου κα Σπινθούρη

Θέμα: επιστολή σχετικά με τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ


Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται 21 συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ.  Η θητεία των 12 από αυτούς λήγει τέλη Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου του 2019 και η θητεία των υπόλοιπων 9 λήγει Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2019. 

Κάποιοι από τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ είναι στις πρώτες θέσεις των πινάκων των επικουρικών που δημοσίευσε η ΔΥΠΕ Κρήτης και ενδεχομένως μέσα στον Οκτώβριο να παραιτηθούν από τον ΟΑΕΔ και να προσληφθούν ως επικουρικοί στο δικό μας ή σε άλλο Νοσοκομείο. Παρακαλούμε σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ να εξετάσετε την πιθανότητα αντικατάστασης τους σε περίπτωση παραίτησης.

 Όπως γνωρίζετε το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου είναι ένα από τα πιο υποστελεχωμένα της χώρας με ποσοστό κενών οργανικών θέσεων πάνω από 45%, ενώ υπάρχουν πολλές αποχωρήσεις μόνιμων εργαζομένων, είτε με μετακινήσεις – μετατάξεις  είτε με συνταξιοδοτήσεις ή παραιτήσεις. 

Η κάλυψη των κενών με συμβασιούχους του ΟΑΕΔ και επικουρικούς δεν λύνει το πρόβλημα υποστελέχωσης αλλά απλά το παρατείνει. Γι΄αυτό και ζητούμε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Σε κάθε περίπτωση, στο βαθμό που αυτό δεν  γίνει, ζητούμε να βρεθεί τρόπος  να μην απολυθούν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, γιατί πιθανή απομάκρυνση τους στις αρχές του επόμενου έτους ή στα τέλη, θα δημιουργήσει μεγάλο κενό προσωπικού και θα απειλήσει τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος                ο Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης                   Κ.Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου