Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση σχετικά με την Παγκρήτια διαμαρτυρία των σωματείων Νοσοκομείων την Πέμπτη 14/6 στη ΔΥΠΕ Κρήτης


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αριθμός Πρωτ.:       1040                                                                                 15/6/2018                                                                 
Ανακοίνωση σχετικά με την Παγκρήτια διαμαρτυρία 
των σωματείων Νοσοκομείων την Πέμπτη 14/6 στη ΔΥΠΕ Κρήτης

Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου συμμετείχαν στην παγκρήτια κινητοποίηση εργαζομένων στα Νοσοκομεία που  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/6/2018 στη ΔΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο. Η κινητοποίηση έγινε για τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία του νησιού, κύριο αίτημα ήταν οι μόνιμες προσλήψεις, το σταμάτημα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στα Νοσοκομεία και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Συμμετείχαν εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, το Νοσοκομείο Χανίων, το Νοσοκομείο Σητείας, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, το ΠΑΓΝΗ, και το Βενιζέλειο.

Υπήρξε συνάντηση με τους υποδιοικητές της 7ης ΥΠΕ κ. Δημητρακόπουλο και κα. Γιακουμάκη όπου τοποθετήθηκαν οι εργαζόμενοι και υπέβαλαν τα αιτήματα τους για δημόσια δωρεάν υγεία, για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, για νέες προσλήψεις και για μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στην τοποθέτηση του ζήτησε να γίνει γνωστό πότε θα εκδοθεί η προκήρυξη για τις μόνιμες θέσεις των επικουρικών  και πόση μοριοδότηση θα λάβουν. Ζήτησε να είναι τέτοια η μοριοδότηση που να οδηγεί σε μονιμοποίηση των συναδέλφων επικουρικών, αφού άλλωστε έχουν ήδη περάσει από ΑΣΕΠ και έχουν  μεγάλη  προύπηρεσία. Ζήτησε επίσης να γίνει το ίδιο  και για τους συναδέλφους με ατομικές συμβάσεις (καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη κλπ) και για τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ, αφού το γεγονός των συνεχών παρατάσεων δείχνει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Νοσοκομείων.
Υπήρξαν αντίστοιχες τοποθετήσεις και από τους εκπροσώπους των υπολοίπων σωματείων νοσοκομείων.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από την πλευρά των υποδιοικητών της ΔΥΠΕ ήταν εντελώς αόριστες και παρέπεμψαν σε νεότερα στην περίοδο μετά το φετινό Αύγουστο.
Για το θέμα των επικουρικών απάντησαν ότι η γενικότερη βούληση της κυβέρνησης είναι να μονιμοποιηθούν, αλλά ακόμα δεν έχει επιλεγεί ο ακριβής τρόπος για να γίνει αυτό. Δεν απάντησαν ούτε πότε θα βγει η σχετική προκήρυξη, ούτε τι μοριοδοτηση θα περιλαμβάνει. Για το θέμα των ατομικών συμβάσεων απάντησαν ότι γενική βούληση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν απολύσεις με τη λήξη των συμβάσεων, αλλά δεν απάντησαν συγκεκριμένα  τι θα γίνει με όσους σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο έχουν ατομικές συμβάσεις που λήγουν 31/7/2018. Για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ είπαν ότι υπάρχει περίπτωση για ανανέωση των συμβάσεων για ένα επιπλέον χρόνο (τρίτο).

Οι παρευρισκόμενοι στη διαμαρτυρία εργαζόμενοι εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την αοριστία των απαντήσεων και ανέφεραν ότι θα επανέλθουν με νέα διαμαρτυρία στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου