Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ερώτηση στη βουλή για τα προβλήματα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου από το Βουλευτή της Δη.Συ. Βασίλη Κεγκέρογλου


Με ερώτηση του, προς το Υπουργείο Υγείας, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Αναφέρει:

"Σε αναβρασμό και απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι, κοινωνικοί φορείς και αιρετοί του Αγ. Νικολάου από τη συνεχιζόμενη αποδόμηση του Νοσοκομείου της περιοχής, το οποίο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες και στις απαιτήσεις που προκύπτουν, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι διαρκώς διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση και υποστελέχωση του νοσοκομείου ενώ πρόσφατα πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο, με κύριο αίτημα την ενίσχυση του με προσωπικό αλλά και την συντήρηση των κτιριακών υποδομών.
Μάλιστα, η δυσαρέσκεια, η ταλαιπωρία και οι έντονες διαμαρτυρίες των ασθενών διατυπώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και στον ημερήσιο τοπικό τύπο.

Επειδή στις κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις (σχετ. ερωτήσεις 2578/13-01-17, 3230/07-02-17, 6795/30-06-17, 9140/29-09-17 και 5295/20-04-18) για τα προβλήματα του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου δεν έχω λάβει ουσιαστικές απαντήσεις και  επειδή η περαιτέρω στελέχωσή του Νοσοκομείου, είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη, αφού θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ σε ποιες ενέργειες προτίθεστε άμεσα να προβείτε προκειμένου να στελεχωθεί περαιτέρω με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου  Κρήτης και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου