Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: Παράταση προθεσμιών Αξιολόγησης από τους Προϊσταμένους με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα


ΑΘΗΝΑ14/6/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 432

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Παράταση προθεσμιών Αξιολόγησης από τους Προϊσταμένους με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Συνάδελφοι,
Έληξε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής ή έντυπης (παράνομη) Αξιολόγησης με τη συμπλήρωση των φύλων αξιολόγησης από τους αξιολογούμενους υπαλλήλους ή προϊστάμενους Οργανικών Μονάδων.
Τα ποσοστά συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή από την Αξιολόγηση που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΔΕΔΥ ξεπερνούν το 90%. Η ηλεκτρονική αξιολόγηση τελικά εξελίχθηκε σε Βατερλώ της κυβέρνησης.
Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα παραβιάζει προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων και ως εκ τούτω όσοι το πράξουν (υπηρεσίες – προϊστάμενοι) είναι νομικά έκθετοι.

Η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες κάνει λάστιχο τις προθεσμίες υποβολής των αξιολογήσεων από τους προϊστάμενους. 
Με το άρθρο 121 παρατείνονται οι προθεσμίες έως τη συνεδρίαση του αρμοδίου συλλογικού οργάνου επιλογής κατά την οποία εξετάζεται το παραδεκτό των αιτήσεων υποψηφιότητας για την πλήρωση θέσεων ευθύνης που πληρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/07) ή άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις.

Ως εκ τούτω οι Προϊστάμενοι έχουν έναν επιπλέον λόγο να μην βιαστούν να κάνουν αξιολογήσεις αφού οι κρίσεις αργούν, αν γίνουν ποτέ!!!

Δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση στο Συμβούλιο Επικρατείας για τον αποκλεισμό στελεχών από τις κρίσεις Γενικών Διευθυντών επειδή δεν συμπλήρωσαν τα Φύλλα Αξιολόγησης το έτος 2016.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα συζητηθεί την 25η Οκτωβρίου.

Συνεχίζουμε δυνατά. 
Σας κοινοποιούμε την σχετική διάταξη του Μεσοπρόθεσμου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Το άρθρο 121 του μεσοπρόεθσμου που ψηφίστηκε χθες. Η παρ.4 του άρθρου 24Α του νόμου 4369 που αναφέρεται στο άρθρο, είναι η διάταξη η οποία δεν επιτρέπει σε όσους αξιολογητές δεν κάνουν αξιολόγηση να μετέχουν σε διαδικασίες κρίσεων προισταμένων. Με το άρθρο 121 του μεσοπρόθεσμου οι προϊστάμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αξολογήσεις μέχρι και τη συνεδρίαση του οργάνου που θα κάνει τις κρίσεις, χωρίς καμιά επίπτωση μέχρι τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου