Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Διαμαρτυρήθηκαν για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου - Δημοσίευμα από την ιστοσελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών



Παράσταση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, στο κτίριο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, το πρωΐ της Παρασκευής. 

Οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, ζητώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο υπογραμμίζουν ότι έχουν τη στήριξη σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συνακόλουθα η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά τους για την εξάλειψη των παθογενειών και την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου.

Για τον λόγο αυτό ξεκίνησαν κύκλο κινητοποιήσεων από σήμερα, με πρώτη ενέργεια την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο. Όπως προαναγγέλλουν οι ίδιοι οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.


Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους:

Δεν αντέχουμε άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα και υπηρεσίες του ΓΝΑΝ και με τη μη τήρηση των κανόνων της εργασιακής νομοθεσίας.

Τα τελευταία χρόνια ενώ σε κάποια θέματα έχει βελτιωθεί η κατάσταση (επάρκεια υλικών, φαρμάκων κλπ), στο θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση αλλά έχει επιδεινωθεί. Αυτό φαίνεται και από την εξέλιξη του αριθμού των μόνιμων εργαζόμενων του Νοσοκομείου: Ιανουάριος 2012: 375 εργαζόμενοι, Ιανουάριος 2015: 256 εργαζόμενοι, Ιανουάριος 2018: 245 εργαζόμενοι. 

Το ποσοστό των κενών οργανικών θέσεων είναι 46% Η επιδείνωση της κατάστασης φαίνεται και από τον τεράστιο αριθμό των οφειλόμενων ημερών άδειας και ρεπό σε κάθε εργαζόμενο που δεν έχει μειωθεί, αλλά έχει αυξηθεί.

Και δυστυχώς ενώ επικρατεί αυτή η κατάσταση, η διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρά σε αυταρχικές και πιεστικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες που δημιουργούν περεταίρω αναστάτωση και ένταση στους εργαζόμενους και στο Νοσοκομείο.

Δεν αντέχουμε άλλο.

Στο πλευρό των εργαζομένων ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντιχάκης

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, παρεβρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ στηρίζει  το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου ενάντια στις ελλείψεις σε προσωπικό, την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τις άθλιες εργασιακές συνθήκες».

Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε:

Εκ μέρους του ΚΚΕ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας, χαιρετίζω την παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ με αφορμή τα προβλήματα του νοσοκομείου. Το ΚΚΕ στηρίζει  το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου ενάντια στις ελλείψεις σε προσωπικό, την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, την απουσία διαφόρων αναγκαίων για το λαό του Αγ. Νικολάου κλινικών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, στην ανταποδοτική λειτουργία του νοσοκομείου, ως αυτόνομης επιχειρηματικής μονάδας. 

Στόχος της κυβέρνησης, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγουμένων, είναι η υγεία να καταστεί ατομική υπόθεση του ασθενή και της οικογενείας του και όχι αποκλειστική ευθύνη του κράτους, για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών του λαού μας.

Η επιδείνωση των όρων παροχής υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο λαό δεν είναι προσωρινή, λόγω της κρίσης. Έχει μόνιμο χαρακτήρα, συνδέεται με το δόγμα της αγοράς, ότι «η υγεία του λαού είναι κόστος», προκειμένου να την παραδώσουν στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το ΚΚΕ, έχει φέρει επανειλημμένα για συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής και ενώπιων του υπουργού υγείας, τα αιτήματα του λαού του Αγίου Νικολάου, που αποτελούν και θέσεις αρχής του ΚΚΕ με βασικά αιτήματα:

Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μπορέσει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις δυνατότητες και να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής και του Νομού Λασιθίου. Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μισθούς και σύνταξη αξιοπρέπειας.
Έκτακτη και γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για μελέτες, κατασκευές έργων για τη βελτίωση των κτηριακών υποδομών, την αποκατάσταση των κτηριακών βλαβών και του μηχανολογικού εξοπλισμού, την αγορά νέου ιατροτεχνολογικού-βιοιατρικού εξοπλισμού.
Το ΚΚΕ δεν θα πάψει να στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων - μέσα και έξω από τη βουλή.

Σας καλεί σε συστράτευση για την αναβάθμιση του νοσοκομείου, την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας. Για την διεκδίκηση ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, σύγχρονου, πλήρως στελεχωμένου με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα, χωρίς πλαφόν και περικοπές, με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. 

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου