Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου στις 15/6/2018

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 15/6/2018, στα θέματα των Νοσοκομείων Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης και Αγ. Νικολάου, τα οποία είχαν τυπικό χαρακτήρα,  συμφώνησα με τις εισηγήσεις.

Στο θέμα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας που αφορούσε στη μετάταξη πρώην σχολικής φύλακα από ΔΕ βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού σε ΔΕ Διοικητικού ψήφισα υπέρ αφού υπήρχε προηγούμενο, αλλά ζήτησα το ίδιο να γίνει και αν υποβάλουν αντίστοιχα αιτήματα και άλλοι πρώην σχολικοί φύλακες.

Στο θέμα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου που αφορούσε στην  ονοματοδοσία γαστρεντερολογικής μονάδας, ψήφισα υπέρ της ονοματοδοσίας της γαστρεντερολογικής μονάδας στο όνομα του αείμνηστου Μάρκου Τσίγκου, η οικογένεια του οποίου δώρισε τα ενδοσκοπικά όργανα (γαστροσκόπιο, κολονοσκόπιο) και τον ενδοσκοπικό πύργο με τα οποία λειτουργεί η μονάδα..

Στο θέμα  που αφορούσε στην αποδοχή δωρεάς ξενοδοχειακής μονάδας   για ανακατασκευή του πρώην Μαιευτηρίου , επειδή από τη διοίκηση έχει υποδειχθεί στην ιδιοκτησία της ξενοδοχειακής μονάδας ότι ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος γαστρεντερολογικών ενδοσκοπήσεων, ζήτησα (μαζί με το Ν. Μουδατσάκη) να επαναξεταστεί εκτός Ημερήσιας Διάταξης  η απόφαση του ΔΣ για χωροθέτηση  των γαστρεντερολογικών ενδοσκοπήσεων στο συγκεκριμένο χώρο. Ζήτησα επίσης την αναβολή της λήψης απόφασης για την αποδοχή της δωρεάς μέχρι να επανεξεταστεί η χρήση του συγκεκριμένου χώρου. Αφού η πρόταση επανεξέτασης της χρήσης του χώρου  απορρίφθηκε από τη διοικήτρια,  ψήφισα κατά της αποδοχής της δωρεάς γιατί ο συγκεκριμένος χώρος  δεν ενδείκνυται ως χώρος γαστρεντερολογικών ενδοσκοπήσεων αφού βρίσκεται μακριά από το χειρουργείο ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης βοήθειας από αναισθησιολόγους και θα πρέπει η επιλογή του χώρου να επανεξεταστεί.
Στο θεμα που αφορούσε στην ανάθεση καθηκόντων οδηγού σε υπαλλήλους του ΓΝΑΝ, επανέλαβα την πρόταση που είχα υποβάλει γραπτώς στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 16/5/2018.

Στο θέμα που αφορούσε στην αναγνώριση προϋπηρεσίας εργαζομένων του ΓΝΑΝ ζήτησα να διευκρινιστεί αν αφορά σε μισθολογική αναγώριση ή σε βαθμολογική αναγνώριση.

Στο θέμα που αφορούσε σε αίτημα μετάταξης Συναδέλφου του ΓΝΑΝ σε άλλο Νοσοκομείο, ανέφερα τα παρακάτω:
Αντί η σημερινή κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις για τη δημιουργία ενός διαφανούς και αξιοκρατικού συστήματος κινητικότητας στα Νοσοκομεία (με συγκεκριμένη μοριοδότηση και με αυτόματη αναπλήρωση των κενών που θα προκύπτουν με νεες προσλήψεις), συνεχίζει να εφαρμόζει ό,τι ίσχυε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με μια κατάσταση που εγκλωβίζει τους εργαζόμενους, που  συρρικνώνει το προσωπικό των περιφερειακών Νοσοκομείων όπως αυτά του νομού μας και που ευνοεί τις προσωπικές εξυπηρετήσεις (ρουσφέτια). Άλλωστε είναι πολλές οι περιπτώσεις που με αρνητική απόφαση του υπηρεσιακού Συμβουλίου και του ΔΣ, οι σημερινοί υπουργοί ή διοικητές ΥΠΕ έχουν υπογράψει μετατάξεις εργαζομένων. Γι΄αυτούς τους λόγους απέχω από τις ψηφοφορίες στο ΔΣ για θέματα μετατάξεων και αποσπάσεων και θα συνεχίσω να το κάνω κατά τη διάρκεια της θητείας μου, μέχρι να καθιερωθεί ένα αξιοκρατικό και διαφανές σύστημα κινητικότητας για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία με αυτόματη αναπλήρωση των κενών που θα προκύπτουν με νεες προσλήψεις.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου