Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Προσωρινή λύση τα φορητά κλιματιστικά στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Με την προσωρινή λύση των φορητών κλιματιστικών, θα πορευτούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς κατά τη διάρκεια του φετινού θέρους στο ισόγειο του νοσοκομείου και στα τακτικά ιατρεία του ιδρύματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πίεση που ασκήθηκε από τους Εργαζόμενους και τους Γιατρούς ήταν μεγάλη για να δοθεί λύση κι αυτό οδήγησε τελικά στην διευθέτηση του θέματος. Ωστόσο, παρά το ότι η Διοικήτρια αποφεύγει να πάρει ανοικτά θέση στο ζήτημα, αναφέρει πως η διοίκηση του Νοσοκομείου αναζήτησε λύση και διέξοδο, πήρε προσφορές για τα φορητά κλιματιστικά και τα παρήγγειλε μια εβδομάδα πριν την παραλαβή τους.

Σε ότι αφορά τη μόνιμη λύση, η χθεσινή επίσκεψη της διοικήτριας στο Υπουργείο Υγείας, μαρτυρεί την πρόθεση για εξελίξεις, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και ο χρόνος υλοποίησης του τελικού έργου θα είναι πολύ μεγαλύτερος από το δίμηνο που ακολουθεί και το φετινό καλοκαίρι το ΓΝΑΝ θα έχει μόνο τα φορητά κλιματιστικά στα τακτικά ιατρεία κι όχι νέα εγκατάσταση.

«Επισκέφθηκα την τεχνική υπηρεσία του υπουργείου υγείας και είχα συνάντηση με τον Διευθυντή της και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Το τεχνικό δελτίο έχει σταλεί στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και περιμένουμε την έγκριση του προκειμένου να προχωρήσει το έργο», τόνισε η Μαρία Σπινθούρη, εξηγώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ πως η απόφαση έχει ληφθεί και ανακοινωθεί από τον Υπουργό Υγείας, αλλά η διαδικασία που θα απαιτηθεί είναι χρονοβόρα. Η Διοικήτρια εξήγησε πως το έργο θα χρηματοδοτηθεί, σύμφωνα με την δέσμευση που υπάρχει από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Η πρόβλεψη αυτή ωστόσο είναι που γεννά ανησυχίες, δεδομένου ότι είναι αμφίβολο το ύψος των χρημάτων που μπορεί να διαθέτει το πρόγραμμα και την ίδια ώρα παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα δυσλειτουργιών στα νοσοκομεία της χώρας, ειδικά στα συστήματα κλιματισμού, όπως έχει καταγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ, συμπεριλαμβάνοντας και το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου στις ανακοινώσεις της.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου