Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Σχετικά με τα αιτήματα μας για ενίσχυση των μαγειρείων του Νοσοκομείου με κύριο και βοηθητικό προσωπικό

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αριθμός Πρωτ.: 931 10/7/2017

Προς: - Διοικήτρια διασυνδ. Νοσ. ν. Λασιθίου κα. Μ. Σπινθούρη
Διευθυντή διοικητικής υπηρεσίας ΓΝΑΝ


Θέμα: Σχετικά με τα αιτήματα μας για ενίσχυση των μαγειρείων του Νοσοκομείου με κύριο και βοηθητικό προσωπικό

Σας έχουμε επισημάνει επανειλημένως εγγράφως τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα μαγειρεία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, όπου λόγω της έλλειψης προσωπικού κάποιοι συνάδελφοι-ισσες εργάζονται πολλές ημέρες συνεχόμενες χωρίς ρεπό ανάπαυσης (15-20 και πλέον), ενώ έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλές ημέρες ημέρες ρεπό οφειλόμενα στον καθένα. Επίσης συναδέλφισσες με πιστοποιημένα από την πρωτοβάθμια επιτροπή σοβαρά προβλήματα υγείας εκτελούν βαριές εργασίας λάντζας.

Δυστυχώς ούτε απαντήσατε στις καταγγελίες μας για παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας, αλλά ούτε λάβατε μέτρα έτσι ώστε να υπάρξει ενίσχυση των μαγειρείων του Νοσοκομείου με κύριο και βοηθητικό προσωπικό.

Έχοντας υπόψιν μας τα προγράμματα εργασίας των μηνών Μαίου, Ιουνίου και Ιουλίου του προσωπικού της κουζίνας του ΓΝΑΝ και έχοντας καταγράψει πλείστες παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας εις βάρος συγκεκριμένων συναδέλφων -ισσων, σας ζητούμε για τελευταία φορά να λάβετε μέτρα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να σταματήσουν οι αξαντλητικές εργασιακές συνθήκες. Εφόσον σε διάστημα ολίγων ημερών δεν λάβουμε ανταπόκριση στο αίτημα μας, ως νόμιμοι συνδικαλιστικοί και εργασιακοί εκπρόσωποι των εργαζομένων είμαστε υποσχρεωμένοι να ενημερώσουμε τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, την ομοσπονδία μας και τα μέσα ενημέρωσης για τις απαράδεκτες εργασικές συνθήκες που επικρατούν στην κουζίνα του Νοσοκομείου.


Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος η Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης Ν. Δρακωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου