Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Επιστολή σχετικά με τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών της ορθοπεδικής κλινικής του ΓΝΑΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αριθμός Πρωτ.:937 22/7/2017

Προς: -Διοικήτρια διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κα. Μ. Σπινθούρη
- Μέλη ΔΣ διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου

Κοινοποίηση: -ΠΟΕΔΗΝ

Θέμα: Σχετικά με τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών της ορθοπεδικής κλινικής του ΓΝΑΝ

Μετά από τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών, στην ορθοπεδική κλινική του ΓΝΑΝ αυτή τη στιγμή εργάζονται δύο ιατροί, ένας μόνιμος και ένας επικουρικός. Καθ΄ όσο γνωρίζουμε είναι σε εκκρεμότητα οι διαδικασίες διορισμού δύο μόνιμων ορθοπεδικών ιατρών, ο ένας εκ των οποίων ενδεχομένως να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Όμως μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αιορισμού των δύο ιατρών εξακολουθούν και υπάρχουν μεγάλα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών της κλινικής, με αποτέλεσμα το μήνα Ιούλιο να υπάρχουν 15 ημέρες (οι μισές του μήνα) χωρίς εφημερεύοντα ορθοπεδικό στο ΓΝΑΝ. Αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Η ορθοπεδική κλινική τις μισές ημέρες του μήνα νοσηλεύει ασθενείς χωρίς να εφημερεύει ορθοπεδικός ιατρός.

Επίσης μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται στα ιατρεία επειγόντων του Νοσοκομείου, αφού λόγω της θερινής περιόδου, προσέρχονται πολλά ορθοπεδικά περιστατικά χωρίς να εφημερεύει ορθοπεδικός τις μισές ημέρες του μήνα, με αποτέλεσμα να έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση οι ιατροί και οι νοσηλευτές των ιατρείων που είναι αναγκασμένοι μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών να κατευθύνουν ή να παραπέμπουν τους ασθενείς στα Νοσοκομεία όπου εφημερεύει ορθοπεδικός, στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ή στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Κατανοείτε ότι αυτή η κατάσταση δεν αρμόζει στο κεντρικό Νοσοκομείο του νομού Λασιθίου, που διαθέτει αξονικό τομογράφο, ΜΕΘ, Αιμοδοσία κτλπ.

Γι΄αυτό σας ζητούμε να φροντίσετε να καλυφθούν τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών της ορθοπεδικής κλινικής του ΓΝΑΝ μέχρι να ολοκληρωθο΄ν οι διορισμοί των δύο μόνιμων ιατρών, είτε με την πρόσληψη επικουρικού ιατρού, είτε με άλλο πρόσφορο τρόπο.


Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος η Γραμματέας



Γ. Μανουσάκης Ν. Δρακωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου