Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Αντιπροσωπία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου συμμετείχε στην Πανελλαδική Κινητοποίηση που οργάνωσε την Τετάρτη 12/7 η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Υγείας


Αντιπροσωπία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου  αποτελούμενη από τον πρόεδρο του συλλόγου Γ. Μανουσάκη και μία επικουρική εργαζόμενη συμμετείχε στην Πανελλαδική Κινητοποίηση που οργάνωσε την Τετάρτη 12/7 η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Υγείας με αίτημα τη μονιμοποίηση των επικουρικών και όσων εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπίας με τον υπουργό υγείας Ανδ. Ξανθό.

Στη συνάντηση ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή άμεσα θα παραταθεί η θητεία όλων των επικουρικών εργαζόμενων του ΕΣΥ και της πρόνοιας μέχρι 31/12/2018. Αντίστοιχα θα ανανεωθεί και η θητεία  των επικουρικών ιατρών που λήγουν οι συμβάσεις τους στις 30/9/2017. Επίσης θα υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τους απλήρωτους εργαζόμενους στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες των Νοσοκομείων, ενώ για το αν θα παραταθεί η θητεία των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που εργάζονται στα Νοσοκομεία ο Υπουργός  αρνήθηκε να τοποθετηθεί αυτή τη στιγμή, γιατί τα κονδύλια προέρχονται από το Υπουργείο Εργασίας.

Φεύγοντας από το γραφείο του υπουργού οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ και των σωματείων έκαναν σαφές ότι θα συνεχιστούν οι αγώνες για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία και εξάλειψη των ελαστικών μορφών εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου