Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Προχωρά η μελέτη για τη μεταφορά του Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Έντονη ανησυχία έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα στις τάξεις των Νεφροπαθών του Λασιθίου, σχετικά με την εξέλιξη του θέματος της μεταστέγασης της Μονάδας από το χώρο του ισογείου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου στο χώρο της Αιμοδοσίας στην πίσω αυλή του ΓΝΑΝ. Όπως είναι γνωστό για το θέμα είχε δεσμευτεί προσωπικά η Δυπεάρχης Ελένη Μαυρομάτη, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα. Είναι ένα έργο που σύμφωνα με την μελέτη θα κοστίσει περίπου 75.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τους πόρους της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στην παρούσα περίοδο παρατηρείται μια δυστοκία να προχωρήσει το έργο, γεγονός που έχει προκαλέσει συζητήσεις στο χώρο των νεφροπαθών και ανησυχία για την εξέλιξη του έργου, διότι όπως επιβεβαιώνεται, έχουν ανακύψει διαδικαστικά θέματα για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου.

Πάντως η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαρία Σπινθούρη αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, σημειώνει πως η ίδια κινείται συστηματικά και κάνει τις απαραίτητες επαφές για να δρομολογηθεί η εξέλιξη του έργου, την οποία δεν βλέπει να χρονίζει. Αντιθέτως, την τοποθετεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

«Έχουμε ολοκληρώσει την μελέτη και είμαστε σ’ ένα στάδιο ωριμότητας που πρέπει να δούμε με προσοχή το κομμάτι του τρόπου εκτέλεσης του έργου. Είμαστε σε καλό δρόμο αυτή την ώρα και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε να προκηρύξουμε το έργο μέσα στο καλοκαίρι. Ο στόχος μας είναι να καταφέρουμε να το προκηρύξουμε με τρόπο που να αποφύγουμε τις όποιες καθυστερήσεις και να μην έχουμε χρονοδιαγράμματα που μας καθυστερούν. Μακάρι να είναι μέσα στο μήνα», δηλώνει η κα Σπινθούρη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, διευκρινίζοντας πως είναι επιφυλακτική στα χρονοδιαγράμματα δεδομένης της εμπλοκής πολλών υπηρεσιών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου