Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Δημόσιο: Τι αλλάζει στην άδεια ασθένειας τέκνων με το σχέδιο νόμου για την κινητικότητα που έχει κατατεθεί στη Βουλή

Αλλαγές στην απονομή άδειας ασθένειας τέκνων φέρνει το νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα:
Άρθρο 31
Άδεια ασθένειας τέκνων
Μετά την παράγραφο 7 του άρθρου 53 του Υπαλληλικού Κώδικα προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής:  
2. «8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος.»
Μετά την παράγραφο 7 του άρθρου 60 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής:
«8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος.»


Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο δημόσιο που περιλαμβάνει και τη συγκεκριμένη διάταξη έχει κατατεθεί στη Βουλή (μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ) και αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου