Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Yπουργείο Υγείας: Kαμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Γραφείο Τύπου
Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2016

Το Υπουργείο Υγείας μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ρητά ότι δε θα υπάρξει καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τις κατηγορίες εργαζομένων που βάσει Νόμου το δικαιούνται. Ως εκ τούτου, συνεχίζεται κανονικά η καταβολή του για τους Διευθυντές και Τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και για τους Νοσηλευτές που συμμετέχουν σε προγράμματα Νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

Τέλος, η φήμη ότι επίκειται συνολική κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μετά τις 31/12/2017 είναι απολύτως ανυπόστατη. Οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρείται με στόχο να καλλιεργηθεί κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους, εξυπηρετεί μικροπολιτικές και αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα του Υπουργείου Υγείας

Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Η ανακοίνωση του Υπουργείου γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, ένα μήνα και πλέον μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού εγγράφου του υπουργείου οικονομικών από την ιστοσελίδα ygeionomikoi.gr και μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις που υπήρξαν από τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία. Βέβαια η ανακοίνωση είναι ασαφής όσον αφορά στο τί θα γίνει μετά την 1/1/2018 σχετικά με το επίδομα μετά την επανεξέταση του.  Είναι φανερό ότι όσο διεκδικούμε ως εργαζόμενοι, τόσο θα είναι δυσκολότερη η περιστολή των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου