Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Επιστολή στη διοίκηση σχετικά με το θέμα της καταλληλότητας του χώρου που μεταφέρθηκαν τα Εξ. ιατρεία - ΤΕΠ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διοικητικό Συμβούλιο

Προς: -Διοικήτρια ΓΝΑΝ κα. Σπινθούρη
            -Επιστημονικό Συμβούλιο ΓΝΑΝ

Κοινοποίηση: -Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝΑΝ κο. Δολαψάκη
                           -Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΓΝΑΝ κα. Μανιάτη

Τη Δευτέρα 21/11/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του συλλόγου μας με  το νοσηλευτικό προσωπικό (νοσηλευτές -τριες , τραυματιοφορείς) που απασχολείται στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝΑΝ  με θέμα την καταλληλότητα ή μη του νέου χώρου στέγασης των ιατρείων. Με όσους συνάδελφους δεν παρέστησαν πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία για να εκφράσουν τη γνώμη τους. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία (8 στους 10 νοσηλευτές-τριες και 4 στους 5 τραυματιοφορείς) οι εργαζόμενοι διατύπωσαν την άποψη ότι ο νέος χώρος δεν είναι λειτουργικός και είναι προτιμότερη η επαναφορά των ιατρείων στον προηγούμενο χώρο (με λίγες μετασκευές) και συμφώνησαν με το παρακάτω κείμενο:
«Η ζημιά στο σύστημα ψύξης του α ορόφου, η πλημμύρα στο ισόγειο στο χώρο των εξ. ιατρείων – ΤΕΠ και η προσωρινή τους μετακίνηση στο χώρο που έχει σχεδιαστεί για ΤΕΠ ανέδειξε το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο μας πριν από αρκετά χρόνια  διαμορφώθηκε ένας χώρος για τα ΤΕΠ ο οποίος σήμερα δεν αποδεικνύεται λειτουργικός. Ωςεργαζόμενοι στο χώρο έχουμε παρατηρήσει τα παρακάτω λειτουργικά προβλήματα:
Θερμοκρασία και αντιανεμική προστασία του χώρου. Λόγω της θέσης και του σχεδιασμού του (διέρχεται διαμπερής διάδρομος του Νοσοκομείου, μεγάλο τμήμα του χώρου  έχει παράθυρα και είσοδο από τη βορεινή πλευρά, δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά) υπάρχει ζήτημα με τη θερμοκρασία  και τους ανέμους .
  • Χώρος αναμονής ασθενών: ο χώρος που είχε σχεδιαστεί για αναμονή ασθενών και διαμορφώθηκε μετά τη μετακίνηση του γραφείου των επισκεπτριών είναι ανεπαρκής, είναι κοινός για όλα τα περιστατικά (χειρουργικά, παθολογικά, ορθοπεδικά)με κίνδυνο μετάδοσης ιώσεων και βρίσκεται μακριά από το σημερινό σημείο της στάσης νοσηλευτών – τριων. 
  • Χώρος στάσης νοσηλευτών –τριων. Ο χώρος όπου βρίσκεται σήμερα η στάση νοσηλευτών –τριων είναι ακατάλληλος αφού είναι ευάλωτος στα ρεύματα αέρα και στους συνοδούς – ασθενείς(τα προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων, το βιβλίο λογοδοσίας και άλλα υπηρεσιακά έγγραφα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες του χώρου)
  • Χώρος ορθοπεδικού ιατρείου: Σήμερα υπάρχει πρόβλημα γιατί εκεί που σχεδιάστηκε να γίνει το ορθοπεδικό ιατρείο, βρίσκεται η αίθουσα ΚΑΡΠΑ, αφού ο χώρος που αρχικά είχε σχεδιαστεί ως χώρος ΚΑΡΠΑ είναι πολύ μικρός.  Ακόμα δεν έχει βρεθεί χώρος για το ορθοπεδικό ιατρείο και τις περισσότερες φορές λειτουργεί το τακτικό ορθ. Ιατρείο ως έκτακτο.
  • Κλίνες βραχείας νοσηλείας: Οι 3 (+1) κλίνες που λειτουργούν τώρα δεν έχουν σωστή διαρρύθμιση (κουρτίνες) με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι ευάλωτοι σε κάθε είδους όχληση.

Ενώ εδώ και ένα μήνα είχαμε ξανά προβεί στις παραπάνω παρατηρήσεις σε σχετική συνάντηση που έγινε, τίποτα δεν βελτιώθηκε.

Κατά τη γνώμη μας πρέπει να γίνει επαναφορά στον παλιό χώρο με κάποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις (μεγέθυνση χώρου παθολογικού ιατρείο) και από εκεί και πέρα η διοίκηση να επιλέξει αν θα πρέπει να διορθωθούν τα όποια προβλήματα στο χώρο που είχε διαμορφωθεί ως ΤΕΠ, ή χώρος να έχει άλλη χρήση.»

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας την άποψη της πλειοψηφίας των εργαζομένων που εργάζονται στο συγκεκριμένο χώρο, πριν λάβετε τις όποιες τελικές αποφάσεις για το θέμα.

για το ΔΣ

Ο πρόεδρος     Ο Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης     Κ.Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου