Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ για την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ Τμήματα ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ 61 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ (περιλαμβάνεται και το ΓΝΑΝ)

ΑΘΗΝΑ 28/11/2016 
ΑΡ.ΠΡΩΤ .: 2480
ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ 
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ Τμήματα ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ 
61 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Συνθήκες πολέμου • επικρατούν ΣΤΑ ΤΕΠ 
• Διαλογή περιστατικών ΣΤΑ ΤΕΠ Από Διοικητικούς Υπαλλήλους ΑΝΤΙ Ιατρών. 
Καθυστερήσεις στην παράδοση των ασθενών από τους διασώστες του ΕΚΑΒ . Καθυστερήσεις στις εξετάσεις των επειγόντων περιστατικών που προσέρχονται με συνοδούς . ΓΙΑ κίνδυνος Μεγάλος πολυακουσμένα Ασθενείς 
• Διασωληνομένοι Ασθενείς ΣΕ φορεία ΚΑΙ θαλάμους λόγω έλλειψης ΜΕΘ. 
• Πολυήμερο παρκάρισμα στην Αναζωογόνηση των ΤΕΠ λόγω έλλειψης ΜΕΘ διασωληνωμένων Ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας (πολυτραυματίες κ.α.). 
• Άκρως επείγοντα περιστατικά παραμένουν σε ράντζα πολλές ημέρες , ότου βρεθεί εως χειρουργικό Τραπέζι ΝΑ χειρουργηθούν 
• Χαλασμένα Ιατρικά Μηχανήματα. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ λάθος Δείχνουν που οδηγούν ΣΕ λάθος Ιατρική αντιμετώπιση 
• Μεγάλες ελλείψεις ειδικευμένων Ιατρών ΚΑΙ Νοσηλευτικού Προσωπικού. Νοσοκομεία Χωρίς Καρδιολόγο. ΤΕΠ Νοσοκομείων δεν είναι σε θέση να κάνουν την αιματολογική εξέταση τροπονίνη για διάγνωση του εμφράγματος . Διακομιδές σε άλλα Νοσοκομεία. ΟΙ Ασθενείς Πεθαίνουν ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 

• Κάλυψη ΜΕ ειδικευόμενους ΚΑΙ Αγροτικούς Ιατρούς 
• Χαλασμένα φορεία ΚΑΙ καρότσια. Στα χέρια και στην πλάτη κουβαλάνε οι συνοδοί τους Ασθενείς . 
• Συνοδοί σε ρόλο Τραυματιοφορέα, Νοσηλευτή, ΙΑΤΡΟΥ 
• Διακομιδές ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΠ ΜΕΤΑ θάνατον λόγω ανεπάρκειας ΤΟΥ ΕΚΑΒ 
• Νοσοκομεία Πάνω ΣΤΟΝ άξονα Των Εθνικών οδών Χωρίς ΝΑ διαθέτουν Χειρουργική Κλινική. ΓΙΑ ΤΑ Κίνδυνος τροχαία ατυχήματα 
• ΔΕΝ υπαρχουν Χώροι απομόνωσης μολυσματικών ΑΣΘΕΝΩΝ Από ιώσεις 
• Ελλείψεις ΥΛΙΚΩΝ 
• ΔΕΝ γίνονται εργαστηριακές Εξετάσεις λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων 
• Ράντζα Πολλά Το ράντζα 
• Άστεγοι προσέρχονται ΣΤΑ ΤΕΠ ΓΙΑ ύπνο 
• Μεγάλη προσέλευση. Ασθενείς φτάνουν ΟΙ Έξω Από Το Κτίριο 
• Βίαιες συμπεριφορές ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ Βάρος ΤΟΥ Προσωπικού: Η άλλων ΑΣΘΕΝΩΝ, συνοδών
Υπουργοί Υγείας ΟΙ προσόντων Ως μαθητευόμενοι Μάγοι συνεχίζουν ΝΑ παίζουν ΜΕ τις ζωές Των ΑΣΘΕΝΩΝ 

Συνθήκες πολέμου περιγράφουν ΟΙ Εργαζόμενοι Οτι αντιμετωπίζουν ΣΤΑ ΤΕΠ Των Δημοσίων Νοσοκομείων κατά τις ημέρες εφημερίας, λόγω της μεγάλης προσέλευσης Ασθενών και του λιγοστού προσωπικού . Η κίνηση στα ΤΕΠ αυξήθηκε κατά 40% κατά την τελευταία τριετία. 
Έχουν εξαντληθεί οι αντοχές των Δημόσιων Νοσοκομείων σε προσωπικό , υποδομές και εξοπλισμό. Χάνουν τη μάχη για τη ζωή οι Ασθενείς αβοήθητοι εξαιτίας της υποχρηματοδότησης των Δημόσιων Νοσοκομείων . Τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε Ιατρούς ειδικοτήτων, Νοσηλευτικό Προσωπικό και Παραϊατρικό Προσωπικό. 
Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν σε αναλώσιμα υλικά, υγειονομικό υλικό. Ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και οι υποδομές των Νοσοκομείων είναι σε κακό χάλι . 
Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας κατρακύλησαν στο 4,8% ΑΕΠ του (αντίστοιχο ποσοστό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7,5% του ΑΕΠ). Τα Νοσοκομεία οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,3δις ευρώ. Το προσωπικό επί των ημερών κου Τσίπρα μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους. 
Εφημερεύουν Νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν βασικές ειδικότητες Ιατρών, χωρίς να διαθέτουν Ιατρικά Μηχανήματα, χωρίς οργανωμένα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.). 
Έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται με μεγάλη καθυστέρηση. Ασθενείς με σοβαρά επείγοντα προβλήματα Υγείας ταλαιπωρούνται με συνεχείς διακομιδές σε εφημερεύοντα Νοσοκομεία , έως ότου βρεθεί το κατάλληλο για την αντιμετώπιση της αρρώστιας τους . 
Χάνεται πολύτιμος χρόνος που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. 
Τριτοκοσμικά είναι τα συμβάντα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων . Γεμάτοι οι διάδρομοι μπροστά από τα Ιατρεία. Οι ασθενείς και οι συνοδοί κυριολεκτικά στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον , λόγω έλλειψης χώρων και μεγάλης προσέλευσης. Πολλές φορές η ουρά φτάνει έξω από το κτίριο που στεγάζονται τα ΤΕΠ . Έξω στη βροχή, το κρύο, τη ζέστη !!! Πολλά ΤΕΠ αναπτύχθηκαν με άναρχη χωροταξική κατανομή των Ιατρείων , των εργαστηρίων και των χώρων αναμονής, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι Ασθενείς. Ταυτόχρονα δεν υπάρχουν χώροι που να απομονώνονται οι μολυσματικοί Ασθενείς (μεταδιδόμενες ιώσεις). Δεν υπάρχουν μέσα προστασίας του Προσωπικού από Ασθενείς με μεταδιδόμενες ιώσεις (γάντια, μάσκες κα) λόγω έλλειψης χρημάτων στα Νοσοκομεία. 

Ασθενείς και συνοδοί εκτός εαυτού χάνουν την υπομονή τους περιμένοντας την σειρά τους . Βρίζουν στους καναπέδες ή όρθιοι επειδή δεν βρίσκουν φορείο ή καρότσι . Πανηγυρίζουν όταν βρίσκουν άδειο φορείο ή πολυθρόνα, αλλά απογοητεύονται γρήγορα γιατί διαπιστώνουν ότι είναι χαλασμένα !!! Όσους πονάνε τους κουβαλάνε οι συνοδοί στα χέρια. Υποφέρουν ώρες ατέλειωτες. Οι ώρες αναμονής σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις 5 ώρες και φτάνουν τις 8. Η αναμονή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους, καθότι πολλά Νοσοκομεία δεν διαθέτουν στα ΤΕΠ Ιατρό να κάνει την διαλογή των περιστατικών και να καθορίσει το Ιατρείο που θα απευθυνθούν και τη σειρά προτεραιότητας . 
Έκτακτα περιστατικά περιμένουν ώρες να εξεταστούν. Εάν διαπιστωθεί ότι πρέπει να διακομιστούν και σε άλλο Νοσοκομείο λόγω έλλειψης Ιατρών ή εξοπλισμού , ουαί και αλίμονό τους. Αιμορραγικά περιστατικά μεταφέρονται από Νοσοκομεία της Περιφέρειας στην Αθήνα , την Θεσσαλονίκη ή σε άλλα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης περιφέρειας . Η ζωή τους εναποτίθεται στη τύχη. 
Τα ΤΕΠ δεν είναι Τράπεζες για να προσέρχονται στο γκισέ οι Ασθενείς με τη σειρά τους , είτε βαριά είτε ελαφριά περιστατικά. Υπάρχουν Νοσοκομεία που τη διαλογή των Ασθενών στα ΤΕΠ την κάνουν Διοικητικοί Υπάλληλοι . Αν είναι δυνατόν !!! Ο Διοικητικός Υπάλληλος εξετάζει τους Ασθενείς και αποφασίζει ποιος Ασθενείς χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και πρέπει να προηγηθεί . Επίσης αποφασίζει σε ποιο Ιατρείο θα εξεταστεί. Με τι γνώσεις? Που καταντήσαμε !!! 

Κινδυνεύουν οι Ασθενείς με σοβαρότατα προβλήματα υγείας επειδή φθάνουν στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία με καθυστέρηση λόγω τις διαχειριστικής ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ . Έχουν καταγραφεί περιστατικά τα οποία φτάνουν στα Νοσοκομεία, μετά θάνατον. 

Οι ώρες αναμονής στα ΤΕΠ των εφημερευόντων Νοσοκομείων σκοτώνουν . 
Σημαντικές είναι οι ελλείψεις του προσωπικού. Οι συνοδοί αναλαμβάνουν το ρόλο του τραυματιοφορέα, το ρόλο του Νοσηλευτή το ρόλο του ψυχολόγου, το ρόλο του Ιατρού στις ατελείωτες ώρες αναμονής στα ΤΕΠ . Όσοι Ασθενείς δεν έχουν συνοδό είναι να τους λυπάσαι , επειδή δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς για την μεταφορά τους στα Ιατρεία . 
Από την ώρα που προσέρχεται ο Ασθενής στα ΤΕΠ έως την εισαγωγή του μεσολαβούν και 12 ώρες (μέσος όρος στα μεγάλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία). Κυριολεκτικά μία ζωή. 
Δεν υπάρχουν κρεβάτια. Νοσηλεύονται σε ράντζα ακόμη και διασωλινομένοι Ασθενείς ελλείψει ΜΕΘ . Σε ράντζα (φορεία) παραμένουν οι Ασθενείς για πολλές ημέρες στις χειρουργικές, ορθοπεδικές κλινικές έως ότου βρεθεί χειρουργικό τραπέζι να χειρουργηθούν παρά το επείγον της κατάστασής τους . Οι ελλείψεις είναι εμφανείς σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό . Η έλλειψη τραυματιοφορέων ξεπερνά το 70%. Σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε Ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό. Δεν υπάρχουν σε νευραλγικές θέσεις παρακολουθεί παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών ή είναι χαλασμένα. Λείπουν καρδιογράφοι και απινιδωτές. Ανεπαρκέστατο είναι το αναλώσιμο υλικό (σεντόνια, κουβέρτες) καθώς και το υγειονομικό υλικό. Καμία συντήρηση στα ΤΕΠ ούτε καν βάψιμο. Δεν πραγματοποιούνται μια σειρά από εργαστηριακές εξετάσεις λόγω έλλειψης αντιδραστήρων , που είναι άκρως απαραίτητες για τη διάγνωση των Ασθενειών . Εφημερεύοντα Νοσοκομεία αδυνατούν να διαγνώσουν τα εμφράγματα, επειδή δεν είναι σε θέση να κάνουν την αιματολογική εξέταση τροπονίνης , λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Λόγω βλαβών ή ελλείψεων Αξονικών Τομογράφων και άλλων Ιατρικών Μηχανημάτων δεν γίνονται επείγουσες διαγνωστικές εξετάσεις . Αναγκάζονται οι Ιατροί να διακομίζουν τους Ασθενείς σε άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία ή τον Ιδιωτικό Τομέα . Χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη διάγνωση που καθίσταται μοιραίος για τη ζωή των Ασθενών των οποίων κρέμεται σε μια κλωστή . Άκρως επείγοντα περιστατικά (εσωτερικές αιμορραγίες κ.α.) λόγω έλλειψης Αξονικού Τομογράφου, αναγκάζονται οι Ιατροί να τα χειρουργούν στα τυφλά. Εφημερεύουν Νοσοκομεία χωρίς καρδιολόγο όχι μόνο στο ΤΕΠ αλλά σε όλο το Νοσοκομείο . Μεγάλα Νοσοκομεία διαθέτουν στα ΤΕΠ μόνο ειδικευόμενους Ιατρούς. Περιφερειακά Νοσοκομεία εφημερεύουν στα ΤΕΠ με Αγροτικούς Ιατρούς. Νοσοκομεία που βρίσκονται πλησίον εθνικών οδών, δεν διαθέτουν χειρουργική κλινική. Έγκλημα για την ζωή Ασθενών που διακομίζονται από τροχαία ατυχήματα . 

Προσέρχονται στα ΤΕΠ Ασθενείς με σοβαρά προβλήματα Υγείας, απαιτείται άμεση Νοσηλεία σε ΜΕΘ, δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη και «παρκάρονται» πολλές ημέρες πάνω σε φορεία, διασωληνομένοι στην Αναζωογόνηση των ΤΕΠ. Παράνομα καθώς σύμφωνα με το Νόμο εντός δύο ημερών πρέπει να γίνει η διακίνηση και Νοσηλεία σε ΜΕΘ . Άλλοι διασωληνομένοι Ασθενείς δεν βρίσκουν ούτε φορείο στην Αναζοωγόνηση . Νοσηλεύονται σε θαλάμους έως ότου βρεθεί ΜΕΘ. Εάν προλάβουν. Η αναμονή για κλίνη ΜΕΘ στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Προσέρχονται βαριά Ασθενείς χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης (όγκους στον εγκέφαλο κ.α.), δεν χειρουργούνται επειδή οι Ιατροί δεν έχουν εξασφαλισμένη κλίνη ΜΕΘ για τη νοσηλεία τους , μετά τη χειρουργική επέμβαση. Πλήρη διάλυση !!! 

Στα ΤΕΠ μεγάλων εφημερευόντων Νοσοκομείων προσέρχονται 1500 Ασθενείς κατά μέσο όρο σε κάθε εφημερία. Για τη μεγάλη προσέλευση μια από τις αιτίες είναι η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης . Η Πρωτοβάθμια Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πληρώνεται από τη τσέπη των πολιτών , καθότι το βιβλιάριο ασθενείας απέκτησε διακοσμητικό χαρακτήρα. Ως εκ τούτω οι πολίτες που δεν έχουν χρήματα και είναι πολλοί για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας , προστρέχουν σε εφημερεύοντα Νοσοκομεία. 

Η οργάνωση, ο τρόπος λειτουργίας και η στελέχωση των ΤΕΠ των Νοσοκομείων του ΕΣΥ καθορίζονται με την Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ874 / 20-3-2012. Στην εν λόγω απόφαση προσδιορίζεται η στελέχωση, οι ειδικότητες, ο εξοπλισμός και οι υποδομές. Εν τούτοις το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και ο Ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός είναι λειψός , παλαιός και κακοσυντηρημένος. Πολλές φορές τα Ιατρικά Μηχανήματα δείχνουν λάθος αποτελέσματα και οδηγούν σε λάθος Ιατρική αντιμετώπιση . 

Μία Νοσηλεύτρια καλύπτει δύο και τρία Ιατρεία. Ένας τραυματιοφορέας στα ΤΕΠ τρέχει πανικόβλητος. Στα εργαστήρια η αναμονή είναι τεράστια. Ασθενείς και συνοδοί λόγω της μεγάλης αναμονής εκνευρίζονται, επιτίθενται και γρονθοκοπούν το Νοσηλευτικό, το Ιατρικό και Διοικητικό προσωπικό των ΤΕΠ. Δεν τολμάνε να καθορίσουν σειρά με βάση τη σοβαρότητα του προβλήματος υγείας . Κινδυνεύουν να τους λυντσάρουν λόγω έλλειψης ασφάλειας. 

Πολλά είναι τα επεισόδια. Καθημερινό φαινόμενο είναι η επιθετική και βίαιη συμπεριφορά Ασθενών . Καταγράφονται πολλές κλοπές. 
Πολλοί Ασθενείς αγανακτούν από τη καθυστέρηση και σηκώνονται και φεύγουν χωρίς να εξετασθούν . Κάποιοι το πληρώνουν με τη ζωή τους. 

Λόγω της διάλυσης των ΤΕΠ προτεραιότητα δύνεται στα περιστατικά που διακομίζονται με το ΕΚΑΒ . Πολλοί Ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας που προσέρχονται με ιδιωτικά μέσα , συνοδεία δικών των ανθρώπων, δεν εκτιμάται η σοβαρότητα της κατάστασή τους, αφού δεν υπάρχει Ιατρός στη διαλογή, με αποτέλεσμα να περιμένουν πολλές ώρες τη σειρά τους . Όσοι πάσχουν από σοβαρά Νοσήματα (εσωτερική αιμορραγία, καρδιολογικά κ.α.), κινδυνεύει η ζωή τους. 
Μεγάλες ουρές στα ΤΕΠ Παιδιατρικής. Περιμένουν οι γονείς με τα παιδιά στην αγκαλιά πάνω από τρεις ώρες λόγω έλλειψης παιδιάτρου . Αδιαφορία και αναλγησία. Υποφέρουν τα παιδάκια. 
Άστεγοι προσέρχονται στα ΤΕΠ για να κοιμηθούν τη νύκτα 
Ενδεικτικά Νοσοκομεία

1. Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ»: 700-800 Ασθενείς κατά μέσο όρο προσέρχονται σε κάθε εφημερία (8 μηνιαίως). Αναμονή 4-5 ώρες στα ΤΕΠ. Ιδιαίτερα στο Παθολογικό, ΩΡΛ και Οφθαλμολογικό ιατρείο. Μεγάλη προσέλευση ασθενών (Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο) λόγω έλλειψης πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών. Οι Νοσηλευτές καλύπτουν δύο ιατρεία συγχρόνως, ή καλύπτουν χειρουργεία και ιατρεία ΤΕΠ σ 'ένα ωράριο. 80% η έλλειψη σε προσωπικό ασφαλείας. Καθημερινός κίνδυνος της σωματικής ακεραιότητας των ασθενών και των εργαζομένων . Πολλές κλοπές. 70% η έλλειψη στους τραυματιοφορείς με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη σωματική επιβάρυνση , λόγω του μεγάλου φόρτου και των δυσμενών συνθηκών εργασίας . Συνωστισμός ασθενών ακόμη και σε φορεία στους διαδρόμους των ΤΕΠ και των εργαστηρίων . Μεγάλη έλλειψη σε σεντόνια, εξοπλισμό και υλικά αναλώσιμα. Μεγάλος ο κίνδυνος για τους Ασθενείς εξαιτίας των καθυστερήσεων και των ελλείψεων . 
2. Π.Γ.Ν.Θ. «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»: 8 εφημερίες μηνιαίως. 40% έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού και Τραυματιοφορέων. Οι ασθενείς στα ΤΕΠ μεταφέρονται από τους συνοδούς, αν και το Νοσοκομείο είναι ανεπτυγμένο σε ξεχωριστά αυτόνομα κτίρια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους . Τα ΤΕΠ λόγω πλημμελούς φύλαξης καλύπτονται στις εφημερίες και από το προσωπικό ασφαλείας των κλινικών . Αναμονή ασθενών3-4 ώρες. Μεγάλη έλλειψη υλικών, φορείων, πολυθρόνων μεταφοράς ασθενών, κλπ. Τριτοκοσμικές καταστάσεις. Μεγάλη ταλαιπωρία και κίνδυνοι για τους Ασθενείς. 
3. Π.Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»: Προσέρχονται κατά μέσο όρο 1.500 ασθενείς σε κάθε εφημερία στα ΤΕΠ, ειδικά όταν είναι το μόνο Νοσοκομείο που εφημερεύει στην Πόλη . 8 εφημερίες τον μήνα. Η αναμονή ασθενών φτάνει τις 6 ώρες. 60-70% η έλλειψη των τραυματιοφορέων. Οι συνοδοί μεταφέρουν και φορεία με τους ασθενείς τους . Ασθενείς και συνοδοί ξεχειλίζουν στους διαδρόμους των ΤΕΠ φτάνοντας μέχρι έξω από το κτίριο . Μεγάλη η έλλειψη σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Προσωπικό Ασφαλείας. Μεγάλη έλλειψη υλικών όπως αντιδραστήρια, αναλώσιμα ακόμη και σεντόνια. Οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες σε Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο . Σοβαροί οι κίνδυνοι για τους Ασθενείς με σοβαρότατα προβλήματα Υγείας . 
4. Γ.Ν.Θ. «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ »: 3-4 ώρες αναμονή ασθενών στο παθολογικό και χειρουργικό ιατρείο των ΤΕΠ . Η διαλογή ασθενών γίνεται στα ΤΕΠ από Νοσηλεύτρια και όχι Ιατρό όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση . Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι ανεπαρκής και παλιός. Το προσωπικό επιβαρύνεται με βαριά ωράρια, λόγω της μεγάλης έλλειψης. 
5. Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»: 800 ασθενείς περίπου, προσέρχονται σε κάθε εφημερία. 8 εφημερίες το μήνα. Στα ΤΕΠ η διαλογή ασθενών γίνεται από Διοικητικό Υπάλληλο , που στεγάζεται στον αύλιο χώρο εκτός ΤΕΠ. Λόγω άγνοιας κατευθύνει τους ασθενείς σε δύο ιατρεία. Μεγάλη η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος για τους Ασθενείς . Αν είναι δυνατόν ο Διοικητικός Υπάλληλος να κάνει Ιατρικές Γνωματεύσεις . Επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι. Απορρυθμίζεται η λειτουργία της εφημερίας. Χωροταξικά, υπάρχουν πολλά προβλήματα λόγω παλαιότητας του κτιρίου. Ο εξοπλισμός είναι ανεπαρκής, όπως και τα υλικά. Σημαντική η έλλειψη των τραυματιοφορέων (στο 60%) και η έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού (στο 50%). Τα ιατρεία των ΤΕΠ καλύπτονται πολλές φορές με νοσηλευτές από τις κλινικές του Νοσοκομείου , αν και με βάση την Υπουργική Απόφαση τα ΤΕΠ πρέπει να διαθέτουν ξεχωριστό προσωπικό . Έτσι ξεμένουν οι Κλινικές από Νοσηλευτικό Προσωπικό καθότι και εκεί το προσωπικό είναι λιγοστό . Μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. Σημαντικές ελλείψεις Ιατρών ΩΡΛ. Το Νοσοκομείο εφημερεύει μόνο 2 φορές από τις 8 μηνιαίως για ΩΡΛ. 
6. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 1.200 άτομα ανά εφημερία. Κατά μέσο όρο μόνο το 18% εισάγεται σε βραχεία νοσηλεία ή τμήματα και μονάδες. 60% των προσερχόμενων Ασθενών θα μπορούσαν να απευθύνονται στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη , εάν δεν είχε διαλυθεί. Ο χρόνος αναμονής φτάνει τις 8 ώρες στα παθολογικά, 7 ώρες στα χειρουργικά, 5 ώρες τα παιδιατρικά, 5 ώρες στα καρδιολογικά κυρίως όταν το νοσοκομείο κάνει εφημερίες χωρίς δορυφόρο . Ελλείψεις Ιατρών Ειδικοτήτων και υποστελέχωση σε Νοσηλευτικό Προσωπικό. 20 Νοσηλευτές χρειάζονται ακόμη για την ασφαλή λειτουργία των ΤΕΠ . Τακτικά σπεύδουν σε βοήθεια στα ΤΕΠ λόγω φόρτου, οι υπηρετούντες Νοσηλευτές στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία από την Βραχεία Ογκολογική καθώς επίσης και από άλλα Τμήματα . 
7. Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ: Μη οργανωμένο ΤΕΠ. Ανεπαρκείς χώροι υποδοχής όπως και στη Βραχεία Νοσηλεία. Μεγάλος συνωστισμός Ασθενών και συνοδών. Μεγάλη αναμονή που υπερβαίνει τις 7 ώρες. Συχνά δημιουργούνται επεισόδια εξαιτίας των καθυστερήσεων. Στο ΤΕΠ υπάρχει μεγάλη έλλειψη Ιατρικού Προσωπικού. Υπάρχει μόνο ένας Διευθυντής και ενός Επιμελητή Α '. Το Νοσηλευτικό Προσωπικό μειώθηκε στο μισό. Από 12 Νοσηλευτές υπηρετούν 6 και από 10 Τραυματιοφορείς απέμειναν 4. Οι συνοδοί κουβαλούν μόνοι τους τα φορεία και τα καρότσια . Έλλειψη Ιατρικών Μηχανημάτων. Λείπουν δύο απειδινωτές και δύο καρδιογράφοι. Εξαιτίας των πολλών ωρών αναμονής κινδυνεύουν οι Ασθενείς. 
8. Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ»: Η χωροταξική υποδομή του ΤΕΠ κρίνεται ανεπαρκής λόγω του μεγάλου αριθμού των ασθενών που προσέρχονται σε κάθε Γενική Εφημερία . Από 600 έως 850 ασθενείς ανά εφημερία. Η Ιατρική Στελέχωση του ΤΕΠ είναι μηδαμινή, 1 Ιατρός Δ / ντής - Προϊστάμενος και 1 Επιμ. Β. Η Νοσηλευτική Στελέχωση κρίνεται ανεπαρκής και θα χρειαζόταν μια αύξηση τουλάχιστον 20%. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τους τραυματιοφορείς. Οι συνοδοί κουβαλάνε τους Ασθενείς μόνοι τους. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι ανεπαρκής και πεπαλαιωμένος. Χρειάζεται αντικατάσταση και κάλυψη νευραλγικών θέσεων με οθόνες παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών. 7-8 είναι κατά μήνα οι Γενικές Εφημερίες του Νοσοκομείου / κάθε 4 ημέρες. Χρόνος αναμονής γενικά από 1 έως 4 ώρες. Η Ιατρική Στελέχωση του Νοσοκομείου ειδικά σε κάποια Τμήματα (Παθολογικές Κλινικές, Πνευμονολογική και Νευρολογική) είναι προβληματική. Αυτό δημιουργεί και πρόβλημα κατά την Γενική Εφημερία. Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει ελαττωθεί σημαντικά και ο αριθμός των ειδικευόμενων ιατρών σε βασικές Ιατρικές Ειδικότητες . Συχνά γίνονται διακομιδές εκτάκτων περιστατικών λόγω βλάβης αξονικού τομογράφου , αδυναμίας αντιμετώπισης λόγω έλλειψης αντίστοιχης ειδικότητας (θωρακοχειρουργική, αγγειοχειρουργική), μη ύπαρξη διαθέσιμης κλίνης στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων κλπ . Οι ελλείψεις σκοτώνουν ανθρώπους. Η κτιριακή συντήρηση του ΤΕΠ είναι επαρκής. Πλημμελής φύλαξη. Τα επεισόδια είναι σχεδόν καθημερινά και έχει κληθεί η αστυνομία κατ 'επανάληψη. Μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή των Ασθενών λόγω του μεγάλου αριθμού που προσέρχονται στο ΤΕΠ (δεν λειτουργεί η πρωτοβάθμια φροντίδα), από την ανεπαρκή Ιατρική & Νοσηλευτική στελέχωση, τις συχνές βλάβες του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (Ακτινοδιαγνωστικό, Εργαστήρια). 
9. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»: 24ωρη εφημερία ανά 4 ημέρες. Ο χώρος των ΤΕΠ ανάπαυσης είναι πολύ μικρός. Μεγάλος συνωστισμός συνοδών και αρρώστων. Σε χειμερινούς μήνες δεν φτάνουν ούτε τα καθίσματα και είναι εύκολη η μετάδοση μεταδιδόμενων ασθενειών . Κακή χωροταξία των ιατρείων που διεκπεραιώνουν την εφημερία. Το μεγάλο όγκο της εφημερίας την έχουν τα παθολογικά ιατρεία . Δεν μπορούν να αντέξουν στο βάρος των εισαγωγών και στέλνουν σε όλα τα τμήματα σε βάρος των χειρουργημένων ασθενών . Ανορθόδοξος τρόπος διαμόρφωσης των ιατρείων δεν μπορεί ο γιατρός να εξετάσει τον ασθενή , η ακουστικότητα του χώρου δεν είναι καλή, η πίεση έντονη και ασθενής με έντονα προβλήματα δεν είναι άνετος στο συγκεκριμένο χώρο . Η εφημερία χρησιμοποιείται και για την είσοδο τακτικών εισαγωγών . Δεν λειτουργεί λίστα εισαγωγών. Η ενημέρωση συγγενών γίνετε στο γραφείο της προϊσταμένης των επειγόντων . Δεν υπάρχει χώρος απομόνωσης των μολυσματικών Ασθενών (μεταδιδόμενες ιώσεις). Χώρος ανάπαυσης του προσωπικού στα ΤΕΠ δεν υπάρχει και το προσωπικό θα πρέπει να πηγαίνει στο χώρο ανάπαυσης του ΒΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ . Το προσωπικό που απαρτίζει την εφημερία είναι επικουρίες από τα υπόλοιπα τμήματα που ήδη υπολειτουργούν . Το διοικητικό δεν είναι προσωπικό του ΤΕΠ αλλά από τα διάφορα τμήματα της διοικητικής υπηρεσίας . Στα ΤΕΠ ΥΠΑΡΧΕΙ 1 γιατρός επιμ. Χειρουργικής και 2 επικουρικοί. Οι υπόλοιποι στελεχώνονται από τα τμήματα του νοσοκομείου. Το τμήμα δεν έχει δικό του προσωπικό (το δικό του είναι 12 άτομα) και πρέπει στην εφημερία να καλύπτονται 16 χώροι εργασίας. (5 παθολογικά, 2 Ορθοπεδικά, 1 χειρουργικό με 2 κρεβάτια -1 γυναικολογικό -1 αγγειχειρουργικό-1 νευρολογικό, 1 καρδιολογικό, 1 παιδιατρικό 1 στη διαλογή και 1 στο συντονισμό .ταυτόχρονα δουλεύει στα τακτικά εξωτερικά:... ΩΡΛ, ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ, ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ Ασυντήρητα πολλά μηχανήματα Μεγάλος χρόνος αναμονής (5 ώρες) λόγω των πολλών περιστατικών που προσέρχονται εφημερία (κατά μέσο όρο 1200) Πολλές ώρες ταλαιπωρίας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα λόγω της πληθώρας των εξετάσεων και αυτό συμβαίνει λόγω του ότι στην εφημερία δεν κατεβαίνουν γιατροί ειδικευμένοι (λίγοι) αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός των γιατρών είναι ειδικευόμενοι. Μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε τραυματιοφορείς. Εργάζονται ανά βάρδια 2-3 τραυματιοφορείς ενώ διακινούνται από 600-1200 περιστατικά και γίνονται 160-210 εισαγωγές ανά εφημερία οι περισσότερες εισαγωγές 8 του παθολογικού τομέα Το ΤΕΠ για να λειτουργήσει ως αυτοτελές τμήμα θα πρέπει να έχει δύναμη προσωπικού 40 νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό:. 20. Δεν συντηρείται το κτίριο. Λόγω της πολύωρης αναμονής και της πλημμελούς φύλαξης, έχουν συμβεί περιστατικά σε γιατρούς και προσωπικό όπως λεκτικό βρίσιμο και εκφοβισμοί . Ένας είναι ο ασφάλειας σε κάθε βάρδια εφημερίας ο οποίος αδυνατεί να ελέγξει το χώρο λόγω των πολλών εισόδων πρόσβασης στο χώρο του ΤΕΠ . Υπάρχουν πληθώρα γραπτές αναφορές Ιατρών - Προϊστάμενων για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι Ασθενείς εξαιτίας των ελλείψεων . Δεν υπάρχουν χώροι αποθήκευσης και το υλικό στοιβάζετε στους διαδρόμους του ΤΕΠ με αποτέλεσμα να κλείνουν οι διάδρομοι . Πολλές εισαγωγές Ασθενών. Νοσηλεύονται σε ράντζα. Διασωληνομένοι Ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους λόγω έλλειψης ΜΕΘ. 
10. ΚΑΤ: Μεγάλη έλλειψη Νοσηλευτικού και Ιατρικού Προσωπικού. Εφημερεύει καθημερινά. Εφέτος εισήχθηκαν 22.540 Ασθενείς. Πέρυσι (2015) εισήχθησαν 25.000 Ασθενείς. Στα ΤΕΠ προσέρχονται κατ 'Έτος 100.000 Ασθενείς. Λόγω έλλειψης προσωπικού δεν λειτουργεί η Βραχεία Νοσηλεία 17 κλινών. Ταλαιπωρία για τους Ασθενείς. Στην Αναζωογόνηση παρκάρονται βαριά Ασθενείς, πολυτραυματίες, αναπνευστικά διασωληνομένοι πάνω από πέντε ημέρες. Σύμφωνα με το νόμο οι Ασθενείς πρέπει να διασωληνόνονται και το πολύ σε 48 ώρες να διακινούνται σε ΜΕΘ. Αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ. Στην αναζωογόνηση οι βαριά Ασθενείς βρίσκονται πάνω σε φορεία . Μπορεί να σώζει ζωές η αναζωογόνηση, όμως δεν παύουν να κινδυνεύουν, λόγω της πολυήμερης παραμονής και της αναζήτησης ΜΕΘ. Η αναζωογόνηση διαθέτει πέντε ανεπνευστήρες. Είναι πάντα γεμάτοι με διασωληνομένους Ασθενείς λόγω έλλειψης ΜΕΘ . Ως εκ τούτου Βαριά Ασθενείς που προσέρχονται στη εφημερία δεν βρίσκουν ούτε φορείο στην αναζωογόνηση και βέβαια ούτε ΜΕΘ !!! 
11. Γ.Ν.Α «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας τελεί υπό συνθήκες πολέμου όπως χαρακτηριστικά λένε οι εργαζόμενοι των ΤΕΠ λόγω της υπερβολικά μεγάλης κίνησης και της τεράστιας έλλειψης προσωπικού . Οι αναμονές των ασθενών ξεπερνούν τις τέσσερις και πέντε ώρες με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ένταση που μπορεί να καταλήξει και σε συμπλοκές ! Τα ράντζα αναμονής ξεκινούν από τα εξωτερικά ιατρεία και παραμένουν σε ράντζα και στις κλινικές . Όσο για τα υλικά είναι μη επαρκή στο γενικότερο πλαίσιο της λειτουργίας του νοσοκομείου . Νοσηλεύονται διασωληνομένοι Ασθενείς λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Κίνδυνος για τη ζωή τους. Λόγω των πολλών εισαγωγών έχουμε την ανάπτυξη πολλών ράντζων κατά την εφημερία . 
12. Γ.Ν.Α «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»: Ιδιαίτερα μεγάλη έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού και τραυματιοφορέων. Το Νοσοκομείο αποτελεί κορμό των εφημεριών μέσα στο λεκανοπέδιο . Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση λόγω της μεγάλης προσέλευσης των ασθενών . Μεγάλη αναμονή των ασθενών με πολλές εντάσσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε διαπληκτισμούς και όχι μόνο . Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι Ασθενείς λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Κίνδυνος για τη ζωή τους. 
13. Γ.Ν.Α. «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»: Εφημερεύει ΑΝΑ 4 ημέρες. Προσέρχονται στα ΤΕΠ 650 Ασθενείς σε κάθε εφημερία. Μεγάλος μέσος όρος αναμονής. 5 ώρες στο Παθολογικό και 2 ώρες στα υπόλοιπα Ιατρεία. Διαπληκτισμοί μεταξύ των Ασθενών και προς το Προσωπικό. Μεγάλες ελλείψεις στα ΤΕΠ σε Τραυματιοφορείς και Νοσηλευτικό Προσωπικό . Νοσηλεύονται διασωληνομένοι Ασθενείς λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Κίνδυνος για την Υγεία τους. 
14. Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ»: Εφημερεύει ανά 4 ημέρες. Προσέρχονται στα ΤΕΠ 900 Ασθενείς. Εισαγωγές σε κάθε εφημερία 150 έως 200 Ασθενείς. Πολλές ώρες αναμονής που ξεπερνάει τις 8 ώρες. Διαπληκτισμοί και επεισόδια μεταξύ των Ασθενών προς τους Ιατρούς και το Νοσηλευτικό Προσωπικό . Οι ώρες αναμονής είναι επικίνδυνες για την υγεία των Ασθενών . Μεγάλες ελλείψεις Ιατρικού, Νοσηλευτικού Προσωπικού και Τραυματιοφορέων. Λείπουν 70 Τραυματιοφορείς. Η κάλυψη είναι με επικουρικό προσωπικό. Κλείνουν οι κωδικοί του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου. Εμφανίζονται ελλείψεις υλικών. Νοσηλεύονται διασωληνομένοι Ασθενείς λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Κίνδυνος για την υγεία τους. 
15. ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΣΙΑΣ: Εφημερία εως 14.30. Προσέρχονται 100 άτομα ανά εφημερία. Λόγω βαρύτητας των περιπτώσεων οι ώρες αναμονής είναι από 2 έως 8 ώρες. Μεγάλες ελλείψεις Νοσηλευτών και Τραυματιοφορέων. Στη Βραχεία Νοσηλεία παραμένουν οι Ασθενείς και πέντε ώρες μετά το τέλος της εφημερίας . 
16. Γ.Ν. «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»: Εφημερία έως τις 14.30 μεσημέρι. Προσέρχονται 150 έως 200 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Οι ώρες αναμονής είναι 3 έως 5 ώρες. Γίνονται 15 εισαγωγές σε κάθε εφημερία. Ελλείψεις σε Νοσηλευτικό Προσωπικό και Τραυματιοφορείς. Νοσηλεύονται διασωληνομένοι Ασθενείς λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Κίνδυνος για τη ζωή τους. 
17. ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Εφημερία ΑΝΑ 4 ημέρες. Προσέρχονται ανά εφημερία 1000 έως 1200 άτομα. Μεγάλος χρόνος αναμονής από 4 έως 8 ώρες. Εισάγονται σε κάθε εφημερία 120 έως 150 ασθενείς. Η αναμονή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών . Ελλείψεις Προσωπικού 40%. Στους Τραυματιοφορείς οι ελλείψεις ξεπερνάνε το 70%. Δεν υπάρχει βραχεία Νοσηλεία. Διαπληκτισμοί και επεισόδια μεταξύ ασθενών και προς το προσωπικό του ΤΕΠ . Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς λόγω ελλείψεις ΜΕΘ. Κίνδυνος για τη ζωή τους. 
18. Γ.Ν. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Προσέρχονται 350 άτομα σε κάθε εφημερία. Σε κάθε εφημερία εισάγονται 70 ασθενείς κατά μέσο όρο. Η αναμονή είναι από 2 έως 5 ώρες. Διαπληκτισμοί μεταξύ των ασθενών και προς το προσωπικό. Μεγάλες ελλείψεις σε Νοσηλευτικό προσωπικό και Τραυματιοφορείς. Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ. Κίνδυνος για τη ζωή τους. Η βραχεία Νοσηλεία 14 κλινών γεμίζει και οι Ασθενείς παραμένουν στη Βραχεία πέντε ώρες μετά το πέρας της εφημερίας . 
19. Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ: Σοβαρά προβλήματα με την πλήρη έλλειψη προσωπικού ασφάλειας, λαμβάνοντας υπόψη το θέμα των προσφύγων στην περιοχή. Ελλείψεις Ιατρών Ειδικευμένων και Νοσηλευτικού προσωπικού. Έλλειψη υλικών. Συντηρείται το Νοσοκομείο από Δωρεές. Έλλειψη προστατευτικών μέσων, αν και στο Νοσοκομείο, το οποίο εφημερεύει καθημερινά, προσέρχονται πρόσφυγες και μετανάστες με λοιμώδη Νοσήματα. 
20. Γ.Ν. ΚΩ: Σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Δεν υπάρχουν καθόλου Ιατροί πολλών ειδικοτήτων. Δεν υπάρχει παιδίατρος. Αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να απευθύνονται αναγκαστικά σε ιδιωτικά ιατρεία ή να διακομίζονται με κίνδυνο της ζωής τους . Έλλειψη μεγάλη σε Νοσηλευτικό Προσωπικό και Προσωπικό Φύλαξης στα ΤΕΠ . Οι διακομιδές είναι πολλές. Οι καθυστερήσεις ειδικά λόγω κακοκαιρίας στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές. 
21. Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ: Μεγάλη η έλλειψη σε Ειδικευόμενους Ιατρούς, Νοσηλευτικό Προσωπικό και Τραυματιοφορείς, για την κάλυψη των ιατρείων των ΤΕΠ. Αυξημένη ζήτηση λόγω κάλυψης των προσφύγων. Απουσία Ιατρών Ειδικοτήτων, έλλειψη Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Αυξάνονται οι διακομιδές Ασθενών. Χάνονται ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των καθυστερήσεων ιδιαίτερα όταν είναι κακές οι καιρικές συνθήκες . 
22. Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Ο χώρος είναι ακατάλληλος για την λειτουργία των ΤΕΠ . Στα ορθοπεδικά περιστατικά η αναμονή ξεπερνά τις τρεις ώρες . Διακομιδές αιμορραγικών περιστατικών και άλλων εκτάκτων σοβαρών περιστατικών προς εφημερεύοντα Νοσοκομεία των Αθηνών , επειδή δεν λειτουργεί ο αξονικός όλο το εικοσιτετράωρο. Λείπουν ειδικευμένοι Ιατροί. Μεγάλος ο κίνδυνος για τους Ασθενείς, λόγω των καθυστερήσεων στην αντιμετώπιση της Νόσου. Η φύλαξη είναι ελλιπής και καθημερινά γίνονται επεισόδια εις βάρος ασθενών και προσωπικού . Στο χώρο των ΤΕΠ στις 3 Νοεμβρίου 2016 Επαγγελματίας Υγείας που έκανε διαλογή των περιστατικών, γρονθοκοπήθηκε από Ασθενή. 
23. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Υπάρχουν προβλήματα στην διαρρύθμιση χώρου. Λείπουν βασικές ειδικότητες. Μεγάλη έλλειψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού. Μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό όπως μόνιτορ, οξύμετρα, πιεσόμετρα κ.λπ. Κίνδυνος για τη ζωή των εκτάκτων περιστατικών. Χρόνος αναμονής 3-4 ώρες για να εξεταστεί και διαγνωστεί ο Ασθενής. Δεν υπάρχει μόνιμη φύλαξη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά επεισόδια . Πολλές φορές λόγω έλλειψης Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ οι Ασθενείς προσέρχονται με ιδιωτικά μέσα . Καθυστερούν και το μόνο που κάνουν τα ΤΕΠ είναι να διαπιστώνουν το θάνατός τους . 
23. .
24. Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ: Δεν υπάρχουν χωριστά ΤΕΠ. Τα ΤΕΠ στελεχώνονται με Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό των Κλινικών. Μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση και διάγνωση. Το σύνολο των περιστατικών γίνονται διακομιδές επειδή δεν λειτουργεί η Παθολογική κλινική και οι Αναισθησιολόγοι μετακινούνται στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο χωρίς να διαθέτει χειρουργικό και παθολογικό τομέα. Αν είναι δυνατόν. Δεν διαθέτει αντιδραστήρια και δεν γίνεται η αιματολογική εξέταση τροπονίνη, για την διάγνωση του εμφράγματος. Ουαί κι αλίμονο των εμφραγματιών που θα βρεθούν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Άμφισσας. Οι καθυστερήσεις θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Σχεδόν όλες οι κλινικές λειτουργούν με έναν ή δύο ιατρούς. Φύλαξη δεν υπάρχει, οι διαπληκτισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο.
25. Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ: Δεν υπάρχει οργανωμένο ΤΕΠ παρότι επιβάλλεται με την υφιστάμενη Νομοθεσία. Υπάρχει έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού. Το ΤΕΠ στελεχώνεται από το ιατρικό Προσωπικό των κλινικών του Νοσοκομείου. Ο χρόνος αναμονής κυμαίνεται από 1 έως 3 ώρες. Κίνδυνος για τη ζωή των Ασθενών εξαιτίας των καθυστερημένων διακομιδών. Προσέρχονται Ασθενείς στα ΤΕΠ με καθυστέρηση και το μόνο που γίνεται είναι να διαπιστώνεται ο θάνατός τους. Η κτιριακή συντήρηση είναι σε κακό χάλι. Λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων δεν γίνονται μια σειρά από εργαστηριακές εξετάσεις. Εξαιτίας αυτού παρατηρούνται μεγάλες δυσχέρειες στη διάγνωση της νόσου. Ο Θεός  να βάλει το χέρι του.
26. Γ.Ν. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Δεν υπάρχει οργανωμένο ΤΕΠ. Ελλιπή χωροταξική υποδομή. Η Ιατρική στελέχωση γίνεται με ενεργές πρόσθετες και εθελοντικές εφημερίες. Ένας Νοσηλευτής σε κάθε βάρδια. Γίνεται διακομιδή περιστατικών λόγω αδυναμίας κάλυψης ή για διάγνωση επειδή δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος. Το χειμώνα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι, παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές των εκτάκτων περιστατικών. Πεθαίνουν Ασθενείς στην άσφαλτο. Το ΕΚΑΒ είναι άφαντο με αποτέλεσμα οι διακομιδές να γίνονται με μέσα του περασμένου αιώνα. Φύλαξη δεν υπάρχει.
27. Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ: Το ΤΕΠ, ως αυτόνομο τμήμα λειτουργεί από το 2008 και από το 2010 σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΕΠ! Έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και συνεχής αποδυνάμωση. Επανειλημμένες αναφορές  σχετικές με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς! Καθημερινή γενική  εφημερία! Αύξηση των προσερχομένων ασθενών κατά 40% από το 2010 εξαιτίας απουσίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ατελείωτες ουρές, μεγάλος χρόνος αναμονής και ταλαιπωρίας, με συνέπεια τον εκνευρισμό Ασθενών και συνοδών οι οποίοι επιτίθονται στο προσωπικό. Η απουσία ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο όπως παιδοχειρουργού, αγγειοχειρουργού υποβάλλουν τους ασθενείς σε περαιτέρω ταλαιπωρία με διακομιδές σε άλλα Νοσοκομεία. Μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή τους. Ιατροτεχνικός εξοπλισμός πεπαλαιωμένος και ανά διαστήματα εκτός λειτουργίας. Έλλειψη Τραυματιοφορέων – Μεταφορέων Ασθενών. Συχνά το ΤΕΠ λειτουργεί δίχως την παρουσία Τραυματιοφορέων. Η μεταφορά Ασθενών στις ΜΕΘ και στα εργαστήρια γίνεται από Ιατρούς και Νοσηλευτές.
28. Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ: Κανένας μόνιμος γιατρός στο ΤΕΠ. Μεγάλη έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού. Το Νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά. Μεγάλος συνωστισμός και ουρές Ασθενών. Πολλές ώρες αναμονής (ξεπερνούν τις 5 ώρες). Συχνά γίνονται επεισόδια μεταξύ Ασθενών και συνοδών. Αυξητική η προσέλευση των Ασθενών λόγω έλλειψης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πεπαλαιωμένος Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Λόγω έλλειψης ειδικευμένων Ιατρών οι Ασθενείς διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία με μεγάλη ταλαιπωρία και κίνδυνο της ζωής τους. 
29. Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Ένας γιατρός στο ΤΕΠ, Διευθυντής. Τραγική έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού. Καθημερινή εφημερία, αύξηση των προσερχομένων ασθενών λόγω απουσίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ένταση, εκνευρισμός και ταλαιπωρία των ασθενών. Χωροταξική υποδομή, κτιριακές εγκαταστάσεις και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός σε άθλια κατάσταση. Συχνές διακομιδές Ασθενών λόγω έλλειψης Ειδικευμένων Ιατρών. Διακομιδές σε όμορα Νοσοκομεία. Χάνονται ζωές εξαιτίας της καθυστέρησης.
30. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ένας μόνιμος γιατρός στο ΤΕΠ. Καθημερινή εφημερία. Υποδέχεται ασθενείς από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Διακομίζονται έκτακτα περιστατικά από όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, λόγω απουσίας ιατρικών ειδικοτήτων στα υπόλοιπα Νοσοκομεία. Έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού.
31. Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ: Κανένας μόνιμος γιατρός στο ΤΕΠ. Έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού. Καθημερινή εφημερία. Αδυναμία κάλυψης της εφημερίας του Νοσοκομείου λόγω έλλειψης Ειδικευμένων Ιατρών. Εξαιτίας αυτού οι προσερχόμενοι ασθενείς στο ΤΕΠ διακομίζονται σε όμορα Νοσοκομεία με κίνδυνο της ζωής τους λόγω της καθυστέρησης αντιμετώπισης της νόσου. Εκτός της ταλαιπωρίας και τον κίνδυνο για τη ζωή τους, επιβαρύνονται οι ασθενείς με τα έξοδα μετακίνησης αφού το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Κτιριακές εγκαταστάσεις χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης.
32. Γ.Ν. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Δεν λειτουργεί ΤΕΠ αλλά Σταθμός Πρώτων Βοηθειών που υποδέχεται και αντιμετωπίζει το σύνολο των επειγόντων περιστατικών αλλά και της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Υπηρεσίες παρέχουν αποκλειστικά Αγροτικοί Ιατροί. Μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή τους από διακομιδές σε άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία λόγω ελλείψεων ειδικευμένων Ιατρών. Τραγική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Κτιριακές εγκαταστάσεις και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός πεπαλαιωμένα.
33. Γ.Ν.ΧΑΝΙΩΝ: Εφημερία κάθε μέρα με μεγάλη επισκεψιμότητα. Μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. 
34. Γ.Ν.ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Παρόλο που εφημερεύει κάθε μέρα δεν υφίσταται ως αυτόνομο τμήμα. Τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Τις περισσότερες εφημερίες νύχτας υπάρχει κάλυψη μόνο από 1 άτομο. Επίσης, αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα. Συχνές διακομιδές λόγω έλλειψης Ιατρών Ειδικοτήτων. Κίνδυνος για τους Ασθενείς.
35. Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Εφημερία κάθε μέρα. Τεράστια έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Κάλυψη με 2 άτομα το απόγευμα και 1 τη νύχτα. Προβλήματα λόγω παλιού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κακής κτιριακής υποδομής. Συχνές διακομιδές λόγω έλλειψης Ιατρών Ειδικοτήτων. Κίνδυνος για τους Ασθενείς.
36. Γ.Ν. – Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ: Εφημερία κάθε μέρα. Έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Η κάλυψη σε απογευματινή βάρδια είναι 2 άτομα και νυχτερινή βάρδια 1. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει λόγω του παλιού και ελλιπή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Το πρόβλημα εντείνεται όταν υποχρεούνται λόγω καταστάσεων να δανείζουν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο ΕΚΑΒ. Οι διακομιδές είναι συχνές. Οι καθυστερήσεις είναι επικίνδυνες για την Υγεία των εκτάκτων περιστατικών. 
37. Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ»: Παρόλο που εφημερεύει μέρα παραμέρα, με επισκεψιμότητα από 600 έως 800 άτομα, δεν υφίσταται ως αυτόνομο τμήμα με αποτέλεσμα οι γιατροί των ειδικοτήτων να εφημερεύουν στις κλινικές τους και στο ΤΕΠ. Τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού (1 νοσηλεύτρια καλύπτει 2-3 ιατρεία). Το Ακτινολογικό τμήμα που καλύπτει και τις εφημερίες του ΤΕΠ έχει ελάχιστο προσωπικό (οφειλόμενα δεκάδες ρεπό και άδειες).  Σε ορισμένες εφημερίες υπάρχει μετακίνηση τεχνολόγου από το ΠΕΔΥ. 
38. Πα.Γ.Ν.Η.: Εφημερία μέρα παραμέρα, με επισκεψιμότητα από 600 έως και 800 άτομα. Κάλυψη τριτοβάθμιων περιστατικών για τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Το κυριότερο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα σε ορισμένες εφημερίες να ζητείται κάλυψη προσωπικού από κλινικές. Ανά διαστήματα παρουσιάζεται έλλειψη αναλωσίμων καθημερινής χρήσης. 
Κοινό χαρακτηριστικό στη λειτουργία των ΤΕΠ όλων των νοσοκομείων της υγειονομικής περιφέρειας της Κρήτης, εκτός από την έλλειψη προσωπικού, είναι η μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας, κυρίως μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης αλλά και η ασφάλεια των εργαζομένων από τις συνθήκες εργασίας καθώς και λόγω έλλειψης προσωπικού ασφαλείας παρατηρούνται πολλά κρούσματα βίας από χρήστες των υπηρεσιών και συνοδούς. Η ανυπαρξία ΕΚΑΒ, η έλλειψη Ιατρών και εξοπλισμού θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των Ασθενών.
39. Γ.Ν.“Γ’ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:  Εφημερεύει τις ζυγές μέρες του μήνα. Ο χώρος των ΤΕΠ βρίσκεται δίπλα στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα στο χώρο προαυλίου και εισόδου να περνάνε όλα τα επείγοντα περιστατικά. Άναρχη η χωροταξική υποδομή του τμήματος Τ.Ε.Π. του νοσοκομείου. Στον χώρο των ΤΕΠ λειτουργούν ιατρεία όπως, παθολογικό, χειρουργικό και καρδιολογικό και σε απόσταση δεκάδων μέτρων λειτουργούν ιατρεία, όπως, Ορθοπεδική, Οφθαλμολογικό, Γυναικολογικό, Παιδιατρικό και Ω.Ρ.Λ., εξαιτίας αυτού οι ασθενείς περιπλανώνται άσκοπα ψάχνοντας τα ιατρεία. Τμήμα ανάνηψης δεν υπάρχει. Κάποιες μέρες την εβδομάδα σε εφημερία  δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό, λόγω έλλειψης προσωπικού  και οι ασθενείς μεταφέρονται στο Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Λόγω έλλειψης Αγγειοχειρουργών τόσο στο νοσοκομείο Γ΄ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ όσο και στο ΠΓΝΙ οι ασθενείς μεταφέρονται σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με ότι αυτό συνεπάγεται. Στον χώρο των ΤΕΠ λειτουργεί σηπτικό χειρουργείο τις πρωινές ώρες, όπου το απόγευμα και την νύχτα λειτουργεί ως χώρος βραχείας νοσηλείας  των ασθενών. Μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων. Τα καρότσια μεταφοράς ασθενών και τα φορεία πανάρχαια, με πολλά τεχνικά προβλήματα. Χρήζουν  ανανέωση. Το προσωπικό των ΤΕΠ (νοσηλευτικό, τραυματιοφορείς, βοηθητικό) κυκλοφορεί με ότι στολή έχει ο καθένας, άλλο χρώμα, άλλο σχέδιο, κλπ.. Δεν υπάρχει φύλαξη όλο το 24ωρο στα ΤΕΠ αλλά και σε όλο το νοσοκομείο.
40. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εφημερεύει τις μονές μέρες του μήνα.  Αν και Πανεπιστημιακό Τριτοβάθμιο νοσοκομείο, λειτουργεί ως πρωτοβάθμιο. Δεν είναι αυτόνομο το ΤΕΠ, υποστηρίζεται από γιατρούς των κλινικών και επικουρικούς. Λόγω έλλειψης χειριστών και ιατρών το ακτινολογικό τμήμα λειτουργεί στον χώρο των ΤΕΠ έως τις 8 το βράδυ, με αποτέλεσμα οι ασθενείς και οι συνοδοί να περιπλανώνται στο νοσοκομείο ψάχνοντας το ακτινολογικό. Και με την μεγάλη έλλειψη των τραυματιοφορέων η περιπλάνηση γίνεται δυσκολότερη.  Μηχάνημα υπερήχων καρδίας δεν υπάρχει στο χώρο των ΤΕΠ. Τεχνητή πολλές φορές έλλειψη αναλωσίμων και  μη εφοδιασμός του τμήματος έγκαιρα, λόγω παντελής έλλειψη προσωπικού βοηθητικού και  εργατών. Φορεία  και καρότσια μεταφοράς χρειάζονται αντικατάσταση. Η φύλαξη είναι υποτυπώδης, και πολλές φορές έχουν καταγραφεί επεισόδια ξυλοδαρμών.  Εξουθενωμένο εργασιακά προσωπικό του νοσοκομείου και ειδικότερα του τμήματος των Τ.Ε.Π. 
41. Γ.Ν. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»: Στο νοσοκομείο λειτουργεί αυτόνομο ΤΕΠ. Λειτουργεί μόνο με Ιατρούς Γενικής Ιατρικής και αγροτικούς, Υπάρχουν μέρες ακάλυπτες με μεγάλα προβλήματα λειτουργίας. Δεν υπάρχουν Ιατροί ειδικευόμενοι για την αντιμετώπιση των περιστατικών. Πολλά περιστατικά διακομίζονται με κίνδυνο της ζωής τους.
42. Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΤΩΝ: Στο νοσοκομείο Φιλιατών δεν λειτουργεί οργανωμένο ΤΕΠ, παρότι προβλέπεται ο σχετικός χώρος για την λειτουργία του, συμπεριλαμβανομένων της μονάδας βραχείας νοσηλείας καθώς και σηπτικού χειρουργείου. Για την λειτουργία του δεν επαρκεί το ιατρικό και πολύ περισσότερο το νοσηλευτικό προσωπικό. Συχνές είναι οι διακομιδές εκτάκτων περιστατικών με κίνδυνο της ζωής τους.  Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο ΦΙΛΙΑΤΩΝ εφημερεύει καθημερινά και ότι το ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας δεν περιλαμβάνει στο πλήρωμά του Ιατρό. Τα περιστατικά αντιμετωπίζονται στους χώρους των ιατρείων και πολλές φορές στους χώρους των χειρουργείων, όταν για παράδειγμα χρήζουν διασωληνώσεις και παραμονή τους. Πολύωρη είναι η παραμονή τους στους χώρους των Ιατρείων, μέχρι να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ (αν βρεθεί) και γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις.  Στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας  προβλέπεται επιπλέον και λειτουργία ΤΕΠ στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για μια πρωτοτυπία στην οποία το ΤΕΠ του νοσοκομείου θα βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το νοσοκομείο.

43. Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Από κτηριακής άποψης είναι καινούργια- μετεγκατάσταση στο ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ από το 2010, χωρίς όμως καμία συντήρηση ούτε καν ένα βάψιμο. Η εφημερίες του νοσοκομείου είναι καθημερινές, διότι είναι το μοναδικό στην Κέρκυρα. Υπηρετούν σε κυκλικό ωράριο (12) νοσηλεύτριες και (1) η υπεύθυνη. Τα χρωστούμενα ρεπό είναι 250 και κανονικές άδειες από το 2014 έως σήμερα περίπου 650. Το ιατρικό προσωπικό των ΤΕΠ μόνιμοι και επικουρικοί είναι (3) και καλύπτουν και τις κλινικές (1 παθολόγος, 1 χειρουργός και 1 ορθοπεδικός). Οι καθημερινές εφημερίες καλύπτονται με μόνιμους ειδικευμένους και ελάχιστους ειδικευόμενους . Ο χρόνος αναμονής είναι ανάλογα το περιστατικό, αλλά αν μιλήσουμε για την τουριστική περίοδο Μάρτιο έως Οκτώβριο μιλάμε για 4 ώρες και πλέον. Δεν υπάρχει φύλαξη και ενίοτε έχουν καταγραφεί περιστατικά ξυλοδαρμού προς το προσωπικό . Ο τομέας ΕΚΑΒ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με δύο έως τρία ασθενοφόρα δεν καλύπτει και αναγκάζονται οι πολίτες κυρίως το καλοκαίρι να μεταφέρουν τους ασθενείς με δικά τους μέσα ή πληρώνοντας τα ιδιωτικά ασθενοφόρα των δύο κλινικών της Κέρκυρας . Τα καρότσια και τα φορεία έχουν καταστραφεί, καμία επισκευή, λόγο μειωμένου προϋπολογισμού. Ο Μαστογράφος δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού, ο μαγνητικός λειτουργεί κάθε Τετάρτη. Δεν λειτουργεί ο Αξονικός Τομογράφος. Αιμοδυναμικό δεν υπάρχει. Στεφανιογραφίες, σπινθηρογραφήματα και triplex δεν γίνονται, οδηγούνται στους ιδιώτες ή στα Ιωάννινα, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση τόσο των ιδίων καθώς και του ίδιου του κράτους , αλλά και την μετανάστευση των οικογενειών τους. Έχουμε καθημερινές διακομιδές, τουλάχιστον 3 με 4 από το ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Κινδυνεύουν ζωές εξαιτίας της μη έγκαιρης αντιμετώπισης των εκτάκτων περιστατικών . 
44. Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΚΛΙΝΕΣ 345 Τα ΤΕΠ λειτουργούν με γενικούς και ειδικευόμενους Ιατρούς με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι εξωτερικοί ασθενείς όπως επίσης οι νοσηλευόμενοι Ασθενείς . Οι λιγοστοί κλινικοί γιατροί αναγκάζονται να τρέχουν εξουθενωμένοι πάνω -κάτω με σαφή κίνδυνο της υγείας των ασθενών. Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών Ειδικοτήτων σε όλα τα Νοσοκομεία με τις καθυστερήσεις να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές . 
45. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΚΛΙΝΕΣ 140. Η κάλυψη των ΤΕΠ γίνεται με γενικούς γιατρούς και όποτε επιτρέπει ο φόρτος εργασίας με κλινικούς γιατρούς . Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών Ειδικοτήτων σε Νοσοκομεία των Αθηνών . Από τις καθυστερήσεις κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. 
46. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΚΛΙΝΕΣ 160. Τα ΤΕΠ καλύπτουν οι γενικοί και αγροτικοί γιατροί. Στο Καρδιολογικό Ιατρείο, ειδικότητα πρώτης γραμμής και κομβικής σημασίας η άμεση αντιμετώπιση για τη ζωή του ασθενούς , καλύπτεται με δύο (2) ειδικευμένους Ιατρούς, οι οποίοι καλούνται να εφημερεύουν 15 μέρες ο καθένας, έχοντας την ευθύνη της κλινικής συν την κάλυψη του ΤΕΠ . Πόσο θ 'αντέξουν άραγε ακόμα !!!! Σε νησί οι διακομιδές ειδικά το χειμώνα είναι δύσκολες . Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών Ειδικοτήτων σε όλα τα Νοσοκομεία . Από τις καθυστερήσεις κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. 
47. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ: ΚΛΙΝΕΣ 220. Η κάλυψη του ΤΕΠ γίνεται επί το πλείστον με γενικούς γιατρούς που μετακινούνται από τα ΚΥ του Ν . Ηλείας. Η παρουσία ειδικευμένου γιατρού στα ΤΕΠ είναι πολυτέλεια !!!! Η αποψίλωση προσωπικού από τα ΚΥ συνεχίζεται και η ταλαιπωρία και οι κίνδυνοι για τον κοσμάκη μεγαλώνουν . Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών Ειδικοτήτων σε άλλα Νοσοκομεία (Πάτρα). Από τις καθυστερήσεις κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. 
48. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: ΚΛΙΝΕΣ 100 Το Νοσοκομείο παράδειγμα (πρώτο στη χώρα σε ποιοτικές υπηρεσίες πριν λίγα χρόνια σύμφωνα με επίσημη στατιστική μελέτη ) πλέον παραπαίει !!!! Τα ΤΕΠ λειτουργούν με εξουθενωμένους πια γενικούς ή αγροτικούς γιατρούς . Σε πολλές ειδικότητες η παρουσία ειδικευμένου γιατρού είναι λαχείο για τον ασθενή !!!! Το έμφραγμα δεν αντιμετωπίζεται αφού καρδιολόγος δεν υπάρχει !!!! Πολλές φορές για εκτίμηση από κάποιο ειδικευμένο γιατρό διακομίζεται περιστατικό σε άλλα Νοσοκομεία (μέχρι και στην Πάτρα). Ο Θεός Βοηθός !!!! Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών Ειδικοτήτων σε άλλα Νοσοκομεία . Με τις καθυστερήσεις κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. 
49. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ: ΚΛΙΝΕΣ 100. Αν και Νοσοκομείο κορμός αδυνατεί να καλύψει έστω και τυπικά στα ΤΕΠ τις ανάγκες των πολιτών . Πώς όμως να γίνει όταν η χειρουργική κλινική βασική για την εφημερία του νοσοκομείου και την λειτουργία των ΤΕΠ , εξ 'αιτίας της αδιαφορίας της κυβέρνησης φτάνει στο σημείο να αναστείλει τη λειτουργία της ; Ευχή όλων να μην συμβεί σοβαρό τροχαίο γιατί η ζωή του αρρώστου βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια του ΘΕΟΥ !!!! Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών Ειδικοτήτων σε άλλα Νοσοκομεία . Με τις καθυστερήσεις κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές. 
50. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: ΚΛΙΝΕΣ 70. Δεν υπάρχει κάλυψη με ειδικευμένους γιατρούς στα ΤΕ. Κινδυνεύουν άμεσα οι ασθενείς όταν η βασική ειδικότητα της Χειρουργικής ακόμα και για τους νοσηλευόμενους (εφημερίες) γίνεται με συνεχείς μετακινήσεις χειρουργών από το Νοσοκομείο Καλαμάτας . Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών Ειδικοτήτων σε όλα τα Νοσοκομεία . Με τις καθυστερήσεις κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. 
51-53. Γ.Ν.ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - Γ.Ν.ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ - Γ.Ν.ΜΟΛΑΩΝ: Και τα τρία αυτά Νοσοκομεία λειτουργούν με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας λόγω έλλειψης βασικών ειδικοτήτων Ιατρών , Νοσηλευτικού προσωπικού και ανυπαρξία Ιατρικοτεχνολογικού Εξοπλισμού. Για να σωθούν Ασθενείς σοβαρών περιστατικών πρέπει "Θεός να βάλει το χέρι του" !!!! Αυτό που μπορεί να κάνει η νοσηλεύτρια ή ο αγροτικός γιατρός είναι να ψάχνει με αγωνία ασθενοφόρο , για να προλάβει να διακομισθεί το περιστατικό !!!! Βόηθα Παναγιά .... 
54. Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ: Σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στα ΤΕΠ , λόγω μεγάλης έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Παράλληλα γίνονται πολλές διακομιδές από άλλα νοσοκομεία όπως από το Γεν Νοσοκομείο Σαντορίνης , το Γεν Νοσοκομείο Νάξου και γενικότερα από όλα τα νησιά των Κυκλάδων . Δεν υπάρχει φύλαξη στο χώρο με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά εντάσσεις από τους πολίτες . Εξακολουθεί να υπάρχει το φαινόμενο διακομιδών από πλωτό ιδιωτικό σκάφος . 
55. Γ.Ν.ΡΟΔΟΥ: Μόνο δέκα άτομα νοσηλευτικό προσωπικό εργάζονται στα ΤΕΠ σε 24ώρη λειτουργία για εφημερία που ουσιαστικά καλύπτει τα Δωδεκάνησα . Το αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης προσωπικού είναι να χρεωστάει το νοσοκομείο στους εργαζόμενους εκατοντάδες ρεπό και άδειες . Δεν υπάρχει διαλογή των περιστατικών των ασθενών. Μεγάλη έλλειψη Τραυματιοφορέων. Υπάρχουν ΜΟΝΟ 16 για να καλύπτουν το σύνολο του νοσοκομείου σε 24ωρη βάρδια . Στο χώρο των ΤΕΠ δεν υπάρχουν όλες οι ιατρικές ειδικότητες . Ο εξοπλισμός του χώρου επιτέλους ανανεώθηκε, άλλα αυτό πρόεκυψε με μεγάλη δωρεά ιδιωτικής εταιρείας. 
56. Γ.Ν.ΧΙΟΥ: Το νοσοκομείο υπολειτουργεί στον χώρο των ΤΕΠ λόγω της αυξημένης έλλειψης Νοσηλευτικού και Ιατρικού Προσωπικού . Η προσέλευση των ασθενών αυξήθηκε κατά 50% λόγω των μεταναστών που υπάρχουν στο νησί. Λόγω έλλειψης Ιατρών διακομίζονται Ασθενείς σε άλλα Νοσοκομεία. Λόγω των καθυστερήσεων (κακοκαιρία) κινδυνεύουν ζωές Ασθενών 
57. Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»: Δυστυχώς δεν λειτουργούν ακόμη οργανωμένα ως ΤΕΠ. Πέρα από τις συνήθεις πλέον ελλείψεις υλικών, έχουμε μεγάλες ελλείψεις Ιατρών-Νοσηλευτικού και λοιπού Προσωπικού, με συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των Ασθενών. Οι μεγάλες ελλείψεις Τραυματιοφορέων, έχουν ως συνέπεια την μεγάλη καθυστέρηση στη διακίνηση των Ασθενών που πολλές φορές διεκπεραιώνεται με την βοήθεια των Συνοδών . Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην Ασφάλεια των Ιατρών και των Εργαζόμενων , που δυστυχώς μένουν απροστάτευτοι στις αρκετές και συχνές επιθέσεις που δέχονται κι αυτό γιατί η Διοίκηση παρανόμως έχει αναθέσει στην Ασφάλεια του Νοσοκομείου τα παράλληλα καθήκοντα των οδηγών . Σοβαρό έλλειμμα υπάρχει και στην κατανομή των χώρων και ιδιαιτέρως στην μονάδα βραχείας Νοσηλείας όπου τα σχετικά κρεβάτια δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας με αποτέλεσμα αρκετά περιστατικά να παραμένουν στους διαδρόμους των ΤΕΠ αρκετές ώρες ακόμη και ημέρες . 
58. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις Νοσηλευτικού προσωπικού όπου στα 21 υπηρετούντα άτομα οφείλονται 2.500 ρεπό. Μεγάλες ελλείψεις σε Τραυματιοφορείς, όπου στα 15 υπηρετούνται άτομα οφείλονται 2.250 ρεπό με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διακίνηση των ασθενών . Μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών τις ημέρες εφημερίας ειδικά τις απογευματινές ώρες που υπάρχει αναμονή πάνω από 3 ώρες. 
59. Γ.Ν. ΙΚΑΡΙΑΣ: Μεγάλη η έλλειψη σε ειδικευόμενους ιατρούς και σε ειδικούς για κάλυψη των ιατρείων ΤΕΠ . Μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και αναλώσιμα. Στο Νοσοκομείο ενώ υπάρχει Αναισθησιολόγος δεν υπάρχει αναπνευστήρας. Υπάρχει ένα μικρό αναπνευστηράκι φορητό και προσπαθούν με αmbu μέχρι να έρθει αεροδιακομιδή. Το καλοκαίρι που αυξάνεται η κίνηση λόγω τουρισμού οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται . Δεν υπάρχει ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ με αποτέλεσμα οι ασθενείς να απευθύνονται σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ . Δεν υπάρχει ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ με αποτέλεσμα οι ασθενείς (είναι αρκετοί) να πηγαίνουν τρεις φορές την εβδομάδα στο Νοσοκομείο της ΣΑΜΟΥ . Όταν δεν έχει πλοίο και δεν μπορούν να φτάσουν έγκαιρα για αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο Σάμου , κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους από επιπλοκές που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο . Δεν γίνεται προγεννητικός έλεγχος, μετεγχειρητικός έλεγχος, εξετάσεις θυρεοειδή ή για λοιμώδη Νοσήματα λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων . 
60. Γ.Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ: Εφημερεύει κάθε ημέρα. Μεγάλες ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό. Ασυντήρητος Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός. Λείπει ένας καρδιογράφος. Λόγω έλλειψης Ειδικευμένων Ιατρών συχνές διακομιδές εκτάκτων περιστατικών προς Νοσοκομεία άλλων πόλεων . Κίνδυνος για τη ζωή τους. Δεν υπάρχει φύλαξη των ΤΕΠ. Καταγράφονται επεισόδια. 
61. Γ.Ν.ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Εφημερεύει κάθε ημέρα. Ελλείψεις Ιατρικού Προσωπικού. Συχνές διακομιδές σε άλλα Νοσοκομεία λόγω ελλείψεων Ειδικευμένων Ιατρών . Η καθυστερήσεις στοιχίζουν ζωές. Δεν υπάρχει φύλαξη στο ΤΕΠ. Καταγράφονται επεισόδια.

Δεν θα επιτρέψουμε στους μπακαλόγατους Υπουργούς Υγείας να αντιμετωπίζουν με μπακαλίστικο τρόπο τα προβλήματα των Νοσοκομείων, θέτοντας κατ 'εξακολούθηση σε κίνδυνο τις ζωές Ασθενών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου