Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ: Ερμαιο των περικοπών το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Το πολύπαθο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έχει πέσει θύμα, όπως και όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, των αθρώων περικοπών στον χώρο της υγείας, οι οποίες  συνεχίζονται καθημερινά δίχως τυμπανοκρουσίες.

Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η κάλυψη των παιδιατρικών περιστατικών, καθώς η κλινική κινδυνεύει να κλείσει ανά πάσα στιγμή, έχοντας μείνει δίχως επαρκή στελέχωση σε γιατρούς.

Ένας παιδίατρος, που η οργανική του θέση θα είναι στο Ηράκλειο, προτίθεται να έρθει από την Ικαρία για να καλύψει το κενό στον Άγιο Νικόλαο, ωστόσο η απόφαση δεν έχει παρθεί από το γενικό γραμματέα υγείας, με τους άμεσα εμπλεκόμενους να ζητούν οριστική λύση. Την Παρασκευή οι σύλλογοι γονέων πρόκειται να συναντηθούν για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ οι κινητοποιήσεις θα εντατικοποιηθούν, με την υγεία στο νομό του Λασιθίου να συνεχίζει να στέκεται σε τεντωμένο σκοινί.

Οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου ζητούν να παρθεί η απόφαση αυτή, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι λύσεις πρέπει να είναι οριστικές και όχι του ποδαριού, λένε σε κάθε τόνο, δεδομένου ότι εάν τελικά ο παιδίατρος έρθει η οργανική του θέση θα είναι στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Σε τεντωμένο σκοινί η υγεία στο Λασίθι, με τους γονείς να καρδιοχτυπούν καθημερινά, μήπως συμβεί το χειρότερο και δεν προλάβουν. Με φόντο τις νέες εξελίξεις, αλλά και τα κενά σε ακτινολόγο, ορθοπεδικό και αναισθησιολόγο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο νοσοκομείο από το σύλλογο εργαζομένων, παρουσία φορέων αλλά και γονέων.

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη, εργαζόμενοι, φορείς και γονείς, οι οποίοι θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.

Την Παρασκευή μάλιστα οι σύλλογοι γονέων πρόκειται να συναντηθούν προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου