Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ο βουλευτής Λασιθίου Κ. Δερμιτζάκης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


«Πρέπει να αλλάξει η αναλογία 1 προς 10 για τις προσλήψεις στο χώρο της Yγείας», τόνισε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Κωστής Δερμιτζάκης στη συνάντηση που είχε με το Διοικητή των νοσοκομείων του Λασιθίου κ. Μανόλη Μακρονικολάκη, αλλά και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Ο βουλευτής επεσήμανε πως δεν υπάρχει δυνατότητα να λυθούν τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, αν δεν αλλάξει η μνημονιακή υποχρέωση για τις προσλήψεις που προβλέπει πως για κάθε 10 εργαζόμενους θα προσλαμβάνεται ένας νέος.

«Ήταν μια πολύ σημαντική και χρήσιμη συνάντηση στα πλαίσια της ενημέρωσης που ήθελα να έχω για μια σαφή και εμπεριστατωμένη εικόνα με στόχο να τοποθετηθώ στην κοινοβουλευτική επιτροπή υγείας για τα προβλήματα του νομού γενικότερα και ειδικότερα για τα προβλήματα του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, που έχουν οξυνθεί πάρα πολύ λόγω των πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει τεράστια έλλειψη σε διοικητικό, νοσηλευτικό προσωπικό και σε γιατρούς με καίριες ειδικότητες, τις οποίες καταγράψαμε και μαζί με τις ελλείψεις που υπάρχουν συνολικά στο νομό και τα άλλα νοσοκομεία, θα καταθέσουμε εντός των ημερών αναφορά και πιθανόν και επίκαιρη ερώτηση, πέρα από το γεγονός ότι στο αρμόδιο τμήμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα υπάρξει ενημέρωση έτσι ώστε ως επόμενη κυβέρνηση να έχουμε από τώρα καταρτισμένο σχέδιο άμεσης παρέμβασης», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης μετά το τέλος της συνάντησης.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου