Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ: "Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου είναι το πιο παραμελημένο της Κρήτης!"

Το πιο παραμελημένο νοσοκομείο της Κρήτης είναι αυτό του Αγίου Νικολάου, με βάση τα στοιχεία των ελλείψεων που καταγράφει μόνο σε ιατρικό προσωπικό. Το τραγικό αυτό δεδομένο προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Δημήτρης Βαρνάβας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την κατάσταση της δημόσιας υγείας.

Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των μεγάλων ελλείψεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας και στην εικόνα που παρουσιάζει, αποτυπώνεται συνολικά η απαξίωση και υποβάθμιση του, την ίδια ώρα που τα άλλα νοσοκομεία της Κρήτης που προσφέρουν δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχης έκτασης προβλήματα.
Ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, επεσήμανε πως υπηρετεί στο νοσοκομείο ένας Ψυχίατρος, ένας Νευρολόγος ενώ ανέφερε πως υπάρχουν μεγάλα κενά στο Αναισθησιολογικό Τμήμα, στο Τμήμα Αιμοδοσίας, στην Καρδιολογική, στην Παιδιατρική, στην Ορθοπεδική, την Οφθαλμολογική, την Ουρολογική, την ΩΡΛ Κλινική, στο Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Εργαστήριο.

Στο πλαίσιο αυτό αξιοσημείωτη για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου είναι η σύγκρισή του με τα νοσοκομεία της υπόλοιπης Κρήτης. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά, αποδεικνύεται πως αποτελεί το μόνο κεντρικό νοσοκομείο που οφείλει να παρέχει δευτεροβάθμια περίθαλψη στο νησί, το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του λόγω των ελλείψεων που έχει, την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία Ρεθύμνου και Χανίων που έχουν αντίστοιχο ρόλο και λειτουργία δεν αντιμετωπίζουν τέτοιας μορφής προβλήματα, παρά τις ελλείψεις που παρουσιάζουν.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου