Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Η χθεσινή απεργία των υγειονομικών και η δράση του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ στην πλατεία Αγ. Νικολάου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες  Παρασκευή 7 Ιούνη 2013 η 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ σε συνεργασία με την ΟΕΝΓΕ και ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.
Στη συγκέντρωση στην Αθήνα συμμετείχαν πάνω από 3000 υγειονομικοί από τα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Συμμετείχαν επίσης φορείς και χρήστες των υπηρεσιών των νήσων Νάξου, Λήμνου, Ικαρίας διαμαρτυρόμενοι για τις Συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων τους. 
Ο Υπουργός αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπία τους και ο Διευθυντής του γραφείου του, τους ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός Υγείας επιμένει στη διασύνδεση των Νοσοκομείων. Χαιρετισμό εκτός των Προέδρων των Ομοσπονδιών απηύθυναν εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Συνδικάτων εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους ΑΓΩΝΕΣ των ΛΑΩΝ της Νότιας Ευρώπης. Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε πορεία προς την Βουλή.
Με δυναμισμό διαδήλωσαν κατά των κυβερνητικών πολιτικών που επιβάλλονται από την ΤΡΟΪΚΑ περιλαμβάνοντας αυστηρή λιτότητα και μείωση των κοινωνικών δαπανών.
Οι Δαπάνες Υγείας και Πρόνοιας είναι στο στόχαστρο των Ελεγκτών της ΤΡΟΪΚΑ που βρίσκονται στη χώρα. Σε αγαστή συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας επιχειρούν να Συρρικνώσουν - Καταργήσουν Νοσοκομεία να συγχωνεύσουν κλίνες, κλινικές και οργανικές θέσεις με την έκδοση Νέων Οργανισμών οδηγώντας σε απολύσεις υγειονομικούς υπαλλήλους.
Τα Νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις, την εργασιακή εφεδρεία. Επιχειρούν να επιλύσουν το μείζον πρόβλημα των ελλείψεων με μετακινήσεις υπαλλήλων σε μεγάλες αποστάσεις και όχι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Τα Νοσοκομεία εξαιτίας της ελλειμματικής επιχορήγησης αναστέλλουν βασικές λειτουργίες αντιμετωπίζοντας ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα, προϊόντα διατροφής κ.α.
Οφείλονται δεδουλευμένα νυκτερινά, αργίες αρκετών μηνών (του τρέχοντος και προηγούμενων ετών).

Στον Άγιο Νικόλαο, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο συμμετείχαν στην απεργία, ενώ κλιμάκιο μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ βρέθηκε στην πλατεία Αγ. Νικολάου όπου προέβη σε ενημερωτική δράση και σε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου αίματος και αρτηριακής πίεσης σε πολίτες.

Περισσότεροι από 90 πολίτες πέρασαν από το χώρο του κλιμακίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και μέτρησαν την αρτηριακή πίεση και το σάκχαρο τους, ενώ ενημερώθηκαν και για την  κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Οι εργαζόμενοι μετέφεραν την πεποίθηση ότι η στήριξη του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και όλων των δομών υγείας του νομού Λασιθίου αποτελεί πρώτης τάξεως ανάγκη για τον πληθυσμό της περιοχής και του νομού και είναι ένα σημείο το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει κύρια διεκδίκηση για όλους μας, για όλους τους πολίτες του Μεραμπέλλου, για το Δήμο Αγ. Νικολάου, για όλους τους φορείς του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου