Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Εθελοντική αιμοδοσία την παρασκευή 14/6 παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη


Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος. 

 Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του γερμανού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη. 

 Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει. 

 Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου διοργανώνουν την Παρασκευή 14/6, παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο χώρο του τμήματος αιμοδοσίας από τις 9 το πρωί ως τις 1.30 το μεσημέρι και από τις 4.30 έως τις 7 το απόγευμα, και καλούν τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και τους πολίτες Αγ. Νικολάου να προσφέρουν πέντε λεπτά από το χρόνο τους χαρίζοντας ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου