Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Video: Σύσκεψη στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την κατανομή των εφημεριών στα Νοσοκομεία της Κρήτης


Το πρόγραμμα των εφημεριών μπήκε στο μικροσκόπιο, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, όπου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να λύσουν μία πολύ δύσκολη εξίσωση, η οποία δεν "βγαίνει": να προσπαθήσουν να διατηρήσουν ψηλά το δείκτη της δημόσιας ασφάλειας με μία αξιοπρεπή λειτουργία των νοσοκομείων, όταν έχει αυξηθεί ραγδαία η προσέλευση των πολιτών στα  δημόσια νοσοκομεία και έχουν μειωθεί δραματικά τα κονδύλια.

Σε αυτό το στενάχωρο οικονομικά περιβάλλον των περικοπών, οι διοικητές, οι αναπληρωτές διοικητές και οι πρόεδροι των επιστημονικών συμβουλίων, μαζί με τον πρόεδρο της 7Ης ΥΠΕ Αντώνη Γρηγοράκη επιχείρησαν να κάνουν το σχεδιασμό, με τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία του νησιού, το Βενιζέλειο και το ΠΑΓΝΗ που καλύπτουν, το 65% των αναγκών της Κρήτης, να ζητούν, δικαιολογημένα, απόλυτη κάλυψη.

Ταυτόχρονα όμως είναι σημαντική και η ανάγκη ενίσχυσης των περιφερειακών νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Για παράδειγμα τεράστιο πρόβλημα από το "ψαλίδι" στις εφημερίες αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων Λασιθίου (διαβάστε εδώ), που αν δεν υπάρξει πρόβλεψη για έγκριση τεσσάρων ακόμη εφημεριών, στις 25 και 26 Ιουνίου θα μείνει ... χωρίς γιατρό!

Ο κ. Γρηγοράκης έκανε λόγο για "ρίξιμο' της Κρήτης στο θέμα των κονδυλίων για τις εφημερίες, κατά την προηγούμενη περίοδο. Μάλιστα με βάση την κατανομή που έγινε πέρυσι το Μάρτιο, το ΠΑΓΝΗ με 769 κλίνες πήρε 4.226.000 ευρώ, ενώ το "Γεννηματάς" με 745 κλίνες πήρε 5.750.000 και το Αγία Σοφία στη Θεσ/νίκη με 758 κλίνες 5.350.000
ενώ διαφορές υπάρχουν και με τα νοσοκομεία της Πάτρας και της Λάρισας.

Ο κ. Γρηγοράκης ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει άμεσα σχετικό έγγραφο και θα πάει και ο ίδιος στην Αθήνα να διεκδικήσει τα κονδύλια που δικαιούνται τα νοσοκομεία της Κρήτης, τα οποία, όπως είπε, αν καταβληθούν θα είναι πιο εύκολο να εκδοθεί το πρόγραμμα των εφημεριών.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα cretaliver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου