Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Έκλεισαν 4 κρεβάτια εντατικής στον Ευαγγελισμό! Υπ.Υγείας: Προσλαμβάνουμε νοσηλευτέςΧωρίς προσωπικό έμεινε το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας ο Ευαγγελισμός με αποτέλεσμα να κλείσουν 4 πολύτιμα κρεβάτια εντατικής. Τι απαντά το υπουργείο Υγείας. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ούτε το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας δεν μπορεί τελικώς να κρατηθεί «ζωντανό» καθώς η έλλειψη προσωπικού το κάνει να λειτουργεί με αμέτρητα προβλήματα. Οι εργαζόμενοι προχωρούν την Πέμπτη σε στάση εργασίας καθώς τα περισσότερα τμήματα δεν μπορούν πια να λειτουργήσουν και να εξυπηρετήσουν ασθενείς.

Το υπουργείο Υγείας αφού παραδέχεται ότι έκλεισαν 4 κρεβάτια εντατικής, διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν και πάλι οι πολύτιμες κλίνες. Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αποσαφηνίζει πότε ακριβώς θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις. 

Αποτέλεσμα είναι πάντως από τα 30 κρεβάτια να λειτουργούν μόνο τα 26. Όπως επισημαίνει η διοίκηση του νοσοκομείου: «Στα πλαίσια ενεργοποίησης των  παραπάνω 4 κλινών της  Μονάδας Εντατικής Θεραπείας πρόκειται να υπάρξει ενίσχυση  με νοσηλεύτριες  από την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και από την καλύτερη αξιοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού των ενοποιημένων Νοσοκομείων Γ.Ν.Α«Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ».
Να σημειωθεί ότι καθημερινά περίπου 20 με 30 άτομα βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένα πολυπόθητο κρεβάτι εντατικής. 

Αναδημοσίευση από τη σελίδα iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου