Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση σχετικά με τις απλήρωτες πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες) στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

  1. Για τις πρόσθετες αμοιβές των μηνών Ιανουάριου, Φεβρουάριου 2013:

Δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα "Διαύγεια" η χορήγηση του κονδυλίου για την αποζημίωση των νυχτερινών, αργιών, και υπερωριών του προσωπικού των νοσοκομείων για το α΄τρίμηνο του 2013.

Για να ανακτήσετε την απόφαση ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για τα νοσοκομεία Ν. Λασιθίου  η κατανομή είναι:  
κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει

Αναμένεται στο επόμενο διάστημα να προχωρήσει η διαδικασία για την πληρωμή τουλάχιστον των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Εάν γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες (Αποστολή προς ΥΔΕ, έλεγχος από επίτροπο ελεγκτικού συνεδρίου, αποστολή αρχείων προς την ΕΑΠ) μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας (28/3/13), τότε η πληρωμή θα γίνει στις 20/4/2013. Θα είμαστε σε επαφή και θα ενημερώσουμε σχετικά με την πληρωμή αυτών των μηνών.

2. Για τις πρόσθετες αμοιβές των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012:

Ενημερωθήκαμε εχθές ότι η επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου στο ν. Λασιθίου δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής γι΄αυτούς του 2 μήνες γιατί στη σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας αναγράφεται λανθασμένος αριθμός ωρών που δεν αντιστοιχεί με τις πραγματοποιηθείσες, ούτε με τα χρήματα που έχουν εγκριθεί. Το λάθος έχει γίνει από το Υπουργείο Υγείας και ήδη είχε ζητηθεί εγγράφως από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου διόρθωση εδώ και 3 περίπου εβδομάδες, κάτι που δεν έγινε.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Αλ. Μαυρικάκης δεσμεύτηκε χθες ότι το Νοσοκομείο την Τρίτη 26/3 θα συντάξει εκ νέου έγγραφο με το οποίο θα ζητά διόρθωση και θα επικοινωνήσει ο ίδιος με τις υπηρεσίες του υπουργείου για να βρεθεί λύση. Οπότε αναμένουμε νεότερα την επόμενη εβδομάδα. Αν γίνει η διόρθωση εγακίρως και γίνει η έγκριση από την επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου μέχρι την Παρασκευή 28/3, τότε η πληρωμή των μηνών αυτών θα γίνει στις 20/4/13. Θα ενημερώσουμε σχετικά με την εξέλιξη. 
 Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο υπουργός υγείας Ανδρ. Λυκουρέντζος μιλώντας στη Βουλή για το θέμα των απλήρωτων εφημεριών και υπερωριών προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στους υπάλληλους που χειρίζονται τα θέματα αυτά.
 Το video με ένα απόσπασμα (δευτερολογία) από τις δηλώσεις του υπουργού είναι το παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου