Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Aνακοίνωση της ΠΑΣΟΝΟΠ αναφορικά με την εξαγγελία πρόσληψης 500 Σωφρονιστικών υπαλλήλων


«Αναφορικά με την εξαγγελία πρόσληψης 500 Σωφρονιστικών υπαλλήλων»
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, 3.000 συνάνθρωποί μας ανά έτος ( περίπου 300/μήνα) χάνουν τη ζωή τους λόγω των τραγικών ελλείψεων νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστές περί τις 150 κλίνες Εντατικής θεραπείας στο Ε.Σ.Υ.
Ανυπολόγιστοι παραμένουν οι θάνατοι, αλλά και το κόστος νοσηλείας των ασθενών που προσβάλλονται από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, που με τη σειρά τους οφείλονται στην υποστελέχωση των νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.
Οι 200 περίπου επιλαχόντες συνάδελφοί μας στο διαγωνισμό 7Κ/2009, περιμένουν καρτερικά εδώ και 4 χρόνια τη στιγμή ... που θα ειδοποιηθούν από τα Νοσοκομεία στα οποία κατατάχθηκαν, να αναλάβουν υπηρεσία. Πολλοί δε εξ αυτών, κλήθηκαν τότε να παραιτηθούν από την εργασία τους στον Ιδιωτικό Τομέα καθώς όπως τους διαβεβαίωναν, η πρόσληψή τους στο ΕΣΥ ήταν ζήτημα ολίγων ημερών…
Σήμερα, μια εντυπωσιακή ομαδική απόδραση 10 κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων – η οποία παρεμπιπτόντως έχει τη δική της σημασία και για κανένα  λόγο δεν πρέπει να υποβαθμίζεται -  αποτελεί αιτία προκειμένου να ανακοινωθεί πανηγυρικά από την Πολιτεία, και με προφανείς επικοινωνιακούς σκοπούς,  η πρόσληψη 500 Σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Η σιωπηρή γενοκτονία που συντελείται συστηματικά όλα τα τελευταία χρόνια και στοιχίζει στην Πατρίδα μας ανά έτος όσο η διαγραφή του πληθυσμού μιας επαρχιακής κωμόπολης, δε φαίνεται να αξιολογείται το ίδιο από την Πολιτεία… Μήπως τελικά η ομαδική «απόδραση» των ασθενών από τα σύγχρονα κολαστήρια ψυχών και σωμάτων τύπου ΑΤΤΙΚΟΝ, που αποκαλούνται κατ΄ευφημισμόν νοσηλευτικά Ιδρύματα του ΕΣΥ, θα μπορούσε να αποτελέσει μια κάποια λύση ώστε να στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας - αλλά και το βλέμμα της Πολιτείας, στα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας;
Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου