Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Συνεχίζεται η παράνομη τακτική της τοποθέτησης "υπευθύνων" σε νοσηλευτικά τμήματα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου


Όπως διαπιστώσαμε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Αλ. Μαυρικάκης, αντί να προχωρά σε νόμιμη αναπλήρωση θέσεων που έχουν κενωθεί (ώστε οι συνάδλεφοι να λαμβάνουν το επίδομα θέσης και να καταγράφεται η προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης) συνεχίζει να ακολουθεί την παράνομη διαδικασία (δεν προβλέπεται στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα) της τοποθέτησης υπευθύνων σε νοσηλευτικά τμήματα. Πρέπει να τονιστεί ότι ο όρος "υπεύθυνος τμήματος" δεν υπάρχει ούτε στο δημοσιοϋπαλλικό κώδικα, ούτε στον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου.
Επίσης σε άλλη απόφαση που έχει δημοσιευτεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ βλέπουμε να χρησιμοποιείται ο όρος υπεύθυνη νοσηλεύτρια - προϊσταμένη (χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για νόμιμη αναπλήρωση) η οποία μάλιστα ορίζεται υπεύθυνη για έναν όροφο (!) του Νοσοκομείου που περιλαμβάνει δύο (!) νοσηλευτικά τμήματα και καλύπτει τέσσερα (!) ιατρικά τμήματα...

Η τοποθέτηση "υπεύθυνων" και όχι νόμιμων αναπληρωτών προϊσταμένων σε νοσηλευτικά τμήματα αποτελεί  μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που ακολουθείται εδώ και χρόνια και έχει φέρει το Νοσοκομείο στο σημείο να έχει μόνο 3 νόμιμες προϊστάμενες σε σύνολο 13 νοσηλευτικών τμημάτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου