Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση για τη συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου με το διοικητή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ανακοίνωση για τη συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου με το διοικητή

Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου έγινε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων με το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Α. Μαυρικάκη. Συζητήθηκαν αρκετά θέματα και θα σας ενημερώσουμε για τα κυριότερα:

Για το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου που βρίσκεται υπό σύνταξη ο κ. Διοικητής μας ενημέρωσε και μας έδωσε αντίτυπο της πρότασης προς τη ΔΥΠΕ και το Υπουργείο. Η διοίκηση εξάντλησε τα αριθμητικά περιθώρεια που δινόταν για τις θέσεις του προσωπικού από το προεδρ. διάταγμα 87 του 1986 σύμφωνα με το οποίο ήταν υποχρεωμένη να συντάξει το νέο οργανισμό. Έτσι τηρήθηκαν οι μέγιστες ποσοστώσεις για την αναλογία κλινών – προσωπικού (κλίνες Χ 3 ). Ο διοικητής ξεκαθάρισε ότι με την πρόταση καλύπτονται όλες οι θέσεις του υπηρετούντος προσωπικού. Το Κ.Ψ.Υ. ο ξενώνας του Ψυχαργώς και το ΚΥ Τζερμιάδου περιλαμβάνονται στον οργανισμό, αλλά ως ξεχωριστές μονάδες και δεν υπολογίζονται στις οργανικές κλίνες του Νοσοκομείου. Η πρόταση αυτή θα πάει προς έγκριση στη ΔΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας και στόχος είναι να έχουν έγκριθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Όπως φαίνεται αυτοί οι οργανισμοί θα ισχύσουν στη συνδιοίκηση των Νοσοκομείων και δεν προβλέπεται στο άμεσο χρονικό διάστημα ενιοποίηση των οργανισμών των Νοσοκομείων του νομού σε ένα.
Από την πλευρά μας έγινε προς τον κ διοικητή γνωστό ότι άποψη του συλλόγου είναι πως οι 160 κλίνες είναι πολύ μικρός αριθμός σε σχέση με το ρόλο που καλείται να παίζει το Νοσοκομείο στο Νομό Λασιθίου και ότι θα έπρεπε ο αριθμός να παραμείνει στις 260, ή τουλάχιστον στις 190 που προέβλεπε η αρχική πρόταση του υπουργείου. Επίσης ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην έχουν πρόβλημα όσοι συνάδελφοι έχουν προσοπωπαγείς θέσεις, είναι αορίστου χρόνου, ή έχουν τοποθετηθεί με δικαστικές αποφάσεις. Ακόμη από τους εκπροσώπους του συλλόγου διατυπώθηκε η άποψη ότι το ΠΔ 89 του 1986 σύμφωνα με το οποίο συντάσεται ο νέος οργανισμός είναι αναχρονιστικό, αφού τότε οι εφημερίες υπολογίζονταν διαφορετικά, οι προσλήψεις του προσωπικού γινόταν αλλιώς, και τα διαγνωστικά, θεραπευτικά και χειρουργικά μέσα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Ακόμη οι εκπρόσωποι του συλλόγου θέσαμε το θέμα των απλήρωτων οφειλών (υπερωριών, εξαιρέσιμων, εφημεριών κλπ) και ο διοικητής απάντησε ότι βρίσκονται στην Επίτροπο προς υπογραφή, τουλάχιστον οι μήνες Μάϊος και Ιούνιος. Ζητήσαμε να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να προχωρήσει το θέμα και να πληρωθούμε, γιατί τα οικονομικά περιθώρεια των εργαζομένων είναι πολύ στενά αυτή την περίοδο με τις περικοπές και τη συνεχή φορολόγηση. Έγινε αναφορά σε σχετικό εγγραφο του συλλόγου που ζητά να γίνει η καταβολή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, διαφορετικά θα προχωρήσουμε σε συνδικαλιστικές ενέργειες και δράσεις.

Για το θέμα της λειτουργίας του ΤΕΠ θέσαμε στο διοικητή τις ενστάσεις μας σχετικά με το θέμα της εισόδου και με την επάρκεια προσωπικού. Τονίσαμε ότι για να λειτουργήσουν σωστά τα ΤΕΠ πρέπει να τηρηθεί η χωροθέτηση που έχει γίνει από την τεχνική υπηρεσία και προβλέπει είσοδο από βόρεια (παλιά είσοδος) και ότι αν δεν ανοίξει αυτή η είσοδος θα υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ακόμη ότι για να ανοίξει το νέο τμήμα και να λειτουργήσει σωστά πρέπει να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να το στελεχώσει.

Επίσης θέσαμε το θέμα της έλλειψης προσωπικού στα εργαστήρια (μικροβιολογικό, ανασολογικό, αιματολογικό) και των ενεργειων που μπορούν να γίνουν να λειτουργήσει το τμήμα με μεγαλύτερη ευχαίρεια.

Θέσαμε ακόμη στο διοικητή το θέμα που υπάρχει με το ωράριο, αφού σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών προς το υπουργείο υγείας, τα νοσηλευτικά ιδρύματα λειτουργούν με ειδικά ωράρια και δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί το οκταώρο, όπως στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Το υπουργείο υγείας δεν έχει απαντήσει ακόμη και ζητήσαμε από τον κ. Διοικητή να κάνει δεκτό σχετικό έγγραφο που έχουμε υποβάλει και με το οποίο ζητάμε να δουλεύουμε 7.5 ώρες και όχι 8 και να αποζημειωθούμε για τους 3 προηγούμενους μήνες. Ο διοικητής απάντησε ότι για το ωράριο είναι υπεύθυνο το υπουργείο υγείας και θα μεταβιβάσει εκεί το αίτημα μας.

Ακόμη ο διοικητής κ. Μαυρικάκης μας ενημέρωσε ότι προχωρά το έργο της Β2 φάσης (νέα πτέρυγα) και υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι την αρχή του νέου έτους θα μπορεί να λειτουργήσει τουλάχιστον ο ένας όροφος (Μαιευτική κλινική).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου