Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση για διάφορα θέματα 25/10/11


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ενημέρωση για διάφορα θέματα 25/10/11

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια θέματα

1.    Ενιαίο Μισθολόγιο – Μισθοδοσία
Το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων στο οποίο εντασσόμαστε όλοι οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου (πλην των ιατρών, που έχουν ειδικό μισθολόγιο) ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή στις 20 Οκτωβρίου 2011. Μαζί ψηφίστηκαν και οι ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία και για τη μείωση του αφορολόγητου στις 5000Ε. Το πλήρες κείμενο του πολυνομοσχεδίου μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας (http://syllogosgnan.blogspot.com).
Κανονικά το ενιαίο μισθολόγιο πρέπει να ισχύσει από 1/11/11.
Όμως ήδη έχει φύγει από το γραφείο μισθοδοσίας η κατάσταση μισθοδοσίας του Νοεμβρίου, ενώ δεν είναι χρονικά δυνατό να συνταχθεί με το ενιαίο μισθολόγιο ούτε η κατάσταση μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου (χρειάζεται να γίνει πρώτα διαδικασία ένταξης των υπαλλήλων στο νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο). Έτσι με βάση το ενιαίο μισθολόγιο θα συνταχθεί η κατάσταση μισθοδοσίας του Ιανουαρίου (το πιο πιθανόν)  του 2012 και εκεί θα μπουν αναδρομικά οι αντιστοιχούσες περικοπές από 1/11/2011 με βάση σχετική εγκύκλιο που αναμένεται. Επίσης είναι σε εκκρεμότητα το θέμα του επιδόματος ανθυγιεινής εργασία που στο ενιαίο μισθολόγιο προβλέπεται ότι είναι έως 150 ευρώ και οι δικαιούχοι και το ύψος του θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που πρέπει να εκδοθεί το αργότερο σε 6 μήνες. Ακόμη εκκρεμεί να καθοριστεί πλήρως ποιοι νομοί δικαιούνται το επίδομα παραμεθορίου και απομακρυσμένης περιοχής (100ε).
Επειδή λοιπόν οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν διάφορες ανακρίβειες σχετικά με την έναρξη εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου (λένε ότι θα εφαρμοστεί από τη μισθοδοσία στις 13/11/11) ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το γραφείο μισθοδοσίας του Νοσοκομείου μας η πληρωμή μας για τους μήνες Νοέμβριο (27/10 – 13/11)και Δεκέμβριο (27/11 -13/12) θα γίνει χωρίς να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά  με τις περικοπές του μεσοπρόθεσμου που ήδη γνωρίζουμε (μείον 350-500 ε το μήνα για κάθε υπάλληλο). Η πληρωμή μας με το ενιαίο μισθολόγιο θα γίνει από τον Ιανουάριο του 2012 (ίσως και πιο μετά) και θα υπάρξει αναδρομική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 1/11/11 με βάση εγκύκλιο που αναμένεται.

2.    Υπερωρίες, εξαιρέσιμα, νυχτερινά

Ως γνωστόν μας οφείλονται αμοιβές για υπερωρίες, εξαιρέσιμα, νυχτερινά, εφημερίες από το Μάϊο του 2011. Τουλάχιστον οι δύο μήνες έχουν πάει στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου από το Σεπτέμβριο και εκκρεμεί η έγκριση τους. Ακόμα και αν εγκριθούν σήμερα, η πληρωμή μας δεν μπορεί να γίνει πριν τις 10 του Νοέμβρη που ανοίγει ξανά το σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Ως σύλλογος πιέζουμε συνεχώς προς κάθε κατεύθυνση για να προχωρήσει το θέμα. Το έχουμε θέσει πολλές φορές στο διοικητή του Νοσοκομείου, το έχουμε  θέσει στο διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης κ. Καρατσή,  έχουμε κάνει έγγραφο προς το Νοσοκομείο, ενώ πρόσφατα κάναμε και εξώδικο. Παράλληλα προσπαθούμε με συνεχείς επαφές προς κάθε κατεύθυνση να προχωρήσουμε το θέμα. Δυστυχώς η επίκληση του φόρτου εργασίας βάζει συνεχής αναβολές. Σε κάθε περίπτωση αν δούμε ότι κινδυνεύει να χαθεί και η προθεσμία του Νοεμβρίου θα δούμε σε τι άλλες ενέργειες και δράσεις μπορούμε να προβούμε. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, αφού σε άλλα Νοσοκομεία (ΠΑΓΝΗ , Βενιζέλειο) οι οφειλόμενες αμοιβές τουλάχιστον για Μάιο Ιούνιο έχουν πληρωθεί!

3.    Κινητοποιήσεις
Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Είμαστε σε επαφή με την Ομοσπονδία και άλλα σωματεία για να  συντονίσουμε τη δράση μας. Ήδη η ΠΟΕΔΗΝ εξήγγειλε κινητοποίηση για τις 3 Νοέμβρη και θα δούμε  ποια ακριβώς μορφή θα πάρει στο Νοσοκομείο μας. Ακόμη αναμένεται κινητοποίηση-απεργία από ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού (πρν τις 17/11/11)

4.    Προσφ-ορά έκπτωσης
Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι έχουμε προσφορά έκπτωσης από το πλυντήριο αυτοκινήτων «Σφουγγαράκης» (Αγ. Νικόλαος) περιοχή γλύμματα έναντι LIDL τηλ. 2841022322) για έκπτωση στα μέλη του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου  2 ευρώ (πλύσιμο καθάρισμα μέσα έξω 13 ευρώ αντί 15ε ).
Κάθε προσφορά έκπτωσης που θα γίνεται από επιχειρήσεις προς το σύλλογο μας θα κοινοποιείται προς τα μέλη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου