Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν.-Κ.Υ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ: η τροποίηση οργανισμού συνεπάγεται απόλυση 4 γιατρών!!(ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν.-Κ.Υ ΣΗΤΕΙΑΣ)
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν.-Κ.Υ ΣΗΤΕΙΑΣ
29/8/2011
 
Οι γιατροί του νοσοκομείου Σητείας μετά από γενική συνέλευση όπου τεθήκαν τα θέματα της τροποποίησης του οργανισμού του νοσοκομείου, της έλλειψης καρδιολόγου του νοσοκομείου και της πρόθεσης της διοίκησης να επιβάλλει 15 εφημερίες ετοιμότητας σε κάποιους ιατρούς του νοσοκομείου αποφάσισαν:
  1. Θεωρούμε απαράδεκτη, διότι συνιστά άμεση υποβάθμιση του νοσοκομείου Σητείας, την τροποποίηση του υπάρχοντος οργανισμού του νοσοκομείου και την πρόταση της διοίκησης για μείωση των οργανικών θέσεων από 51 σε 34 επικαλούμενη την μείωση των κλινών  με κατάργηση 4 θέσεων ήδη υπηρετούντων ιατρών  Για την κατάρτιση της δεν λήφθηκαν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες  του πληθυσμού της περιοχής αλλά επί ενός προκαθορισμένου αριθμού, αποφασίσθηκε ποιοι γιατροί θεωρούνται «πιο απαραίτητοι».Σ’ αυτά τα πλαίσια  αποφασίσθηκε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία ώστε να συντονίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας, αλλά και οι αιρετοί εκπρόσωποι (Δήμαρχος Σητείας, Βουλευτές Ν. Λασιθιού) της περιοχής και θα ζητηθεί να πάρουν θέση στην σταδιακή αλλαγή του οργανισμού με σταδιακή υποβάθμιση του Νοσοκομείου σε Κέντρου.
  2. Το τελευταίο μήνα το νοσοκομείο Σητείας δεν διαθέτει καρδιολόγο. Το πρόβλημα αυτό έχει επίπτωση στη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου με αποτέλεσμα τα επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά να ….διακομίζονται με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους, να έχει ανασταλεί η διενέργεια των χειρουργείων, και να τίθενται σε κίνδυνο ακόμη και εγκυμονούσες . Το θέμα αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα και καλούμε την διοίκηση, την Δ.Υ.ΠΕ, και το υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συντονίσουν τις ενέργειες του ώστε να δοθεί άμεση λύση στο θέμα. Είναι απαράδεκτο να επικαλούνται την αναστολή προσλήψεων των ιατρών και να μην επιτρέπουν την άμεση πρόσληψη μόνιμων  ιατρών για ένα τόσο σοβαρό θέμα, για το οποίο οι ιατροί του νοσοκομείου δηλώνουν ότι προτίθενται να προβούν σε κινητοποιήσεις..(υπάρχει ενδιαφερόμενος γιατρός).
  3. Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες της διοίκησης να επιβάλει 15 εφημερίες ετοιμότητας σε ιατρούς του νοσοκομείου. Το όλο εγχείρημα είναι παράνομο και συναντά την ομόφωνη απόρριψη του από την συνέλευση. Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης ώστε να προβούμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ :
    •  Ούτε μια κλίνη λιγότερη, ούτε ένας εργαζόμενος λιγότερος!
    •  Όχι στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις
    •  Κανείς να μην πληρώσει τα χαράτσια!
    •  Όχι στο ενιαίο μισθολόγιο – Αυξήσεις αντί για μειώσεις μισθών και εφημεριών .
    • Άμεση πρόσληψη νέων γιατρών Καρδιολόγων –Γυναικολόγου –Γενικού Γιατρού – Μικροβιολόγου για την Αιμοδοσία .
    • Εφημερίες σύμφωνα με τον Νόμο και τις Δυνατότητες των γιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου