Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για το πολυνομοσχέδιο του Βενιζέλου (Μισθολόγιο - Εργασιακή Εφεδρεία - κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Οι «πύλες της Κόλασης» άνοιξαν για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου, οι οποίοι αφού κατασυκοφαντήθηκαν και στοχοποιήθηκαν ως οι κύριοι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά αυτού του τόπου, οδηγούνται σήμερα στη λαιμητόμο.

 Το πολυνομοσχέδιο-τερατούργημα που κατέθεσε η Κυβέρνηση, χθες αργά το απόγευμα στη Βουλή, «χτυπά» για ακόμα μία φορά το σύνολο της μισθωτής εργασίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, αλλά και ολόκληρη την Κοινωνία.

 Οδηγεί το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο σε οικονομικό αφανισμόμέσω του Μισθολογίου-Βαθμολογίου, δεκάδες χιλιάδες Δημοσίων Υπαλλήλων στην ανεργία και τη φτώχεια μέσω της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, ενώ παράλληλα διαλύει το σύστημα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, προετοιμάζοντας το έδαφος για κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού. 

 Τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων καρατομούνται, οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, το Κοινωνικό Κράτος απειλείται με δραματική συρρίκνωση και η χώρα μετατρέπεται σε τριτοκοσμική. 

 Η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική γίνεται κάθε μέρα πιο βάρβαρη για τους εργαζόμενους και την Κοινωνία. Η ανατροπή αυτής της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και όλων όσων την στηρίζουν, αποτελεί πλέον μονόδρομο.

 Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, σε αγώνα διαρκείας, με απεργιακές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις. Η Τρίτη 11/10/2011 και η Πέμπτη 13/10/2011, ημέρες κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΕΔΗΝ, θα αποτελέσουν ξεχωριστούς σταθμούς για τη δράση των εργαζομένων στο Δημόσιο, στη διαδρομή για τη Γενική Απεργία της 19ης Οκτωβρίου και στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής. 

 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου