Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ έγινε κατάληψη γραφείου Διοίκησης την Πέμπτη 12/10


Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 7 έως τις 11 το πρωί και κατάληψη του γραφείου του διοικητή του Νοσοκομείου προχώρησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.
Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου και στα Εξωτερικά Ιατρεία διένειμαν έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους και στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία στο γραφείο του διοικητή.
Τις κινητοποιήσεις διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ψυχιατρείο Χανίων, στο πλαίσιο των δράσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και μετά από κοινή απόφαση όλων των Συλλόγων Εργαζομένων των Νοσοκομείων της Κρήτης.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές μισθών και τα γενικότερα προβλήματα στον τομέα της δημόσιας Υγείας.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, κ. Βαγγέλης Κωνσταντουλάκης, «αγωνιζόμαστε για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας για όλους ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα. Για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς, με ασφάλεια και αξιοπρεπείς αμοιβές».
Τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο είναι:
- Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού
- "Όχι" στην εργασιακή εφεδρεία
- "Όχι" στα "χαράτσια" του Μνημονίου
- Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής
- Αγώνας για ένα νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών που θα υπερκαλύπτουν τις μισθολογικές απώλειες.
- "'Οχι" στις περικοπές των συντάξεων (κύριων, επικουρικών και εφάπαξ)
- Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, με συνταξιοδοτικά οφέλη
- Διατήρηση του νοσοκομειακού επιδόματος πριν τις περικοπές
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντουλάκη, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί κοινή γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων με την Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού Ιδρύματος, για τον συντονισμό δράσεων.
Επίσης, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία και το Νοσοκομείο Χανίων θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου