Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Λασιθίου του ΚΚΕ


 Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την απαράδεκτη προσπάθεια της Διοίκησης των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου αποκλεισμού του εκπροσώπου των εργαζομένων από τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου των Νοσοκομείων.

Η Κομματική Οργάνωση Λασιθίου του ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη προσπάθεια της Διοίκησης των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου αποκλεισμού του εκπροσώπου των εργαζομένων από τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου των Νοσοκομείων.

Η στάση αυτή της Διοίκησης ευθυγραμμίζεται πλήρως με την αντιλαϊκή και ανθυγιεινή πολιτική  της κυβέρνησης της ΝΔ στην Υγεία, όπως και των προηγουμένων που της έστρωσαν το δρόμο, έχει  κατεύθυνση και στόχο. Την λειτουργία των δομών της Δημόσιας υγείας  με επιχειρηματικά κριτήρια, βάσει κόστους οφέλους, με κόψιμο της κρατικής χρηματοδότησης  και ασθενείς πελάτες.  Σε αυτό το περιβάλλον στρώνεται το έδαφος ώστε να γίνουν επενδύσεις από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που θα προσφέρουν κατά τα άλλα στην καπιταλιστική ανάπτυξη μέσω του «επενδυτικού κλάδου της Υγείας».

Με αυτό σαν στόχο προσπαθούν να ξεμπερδέψουν με τις «ενοχλητικές» φωνές των εργαζομένων των Νοσοκομείων του Λασιθίου.

Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ  στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να δυναμώσουν  οι αγώνες για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Νομού με την στελέχωση τους με το αναγκαίο προσωπικό, κάλυψη των αναγκών τους σε εξοπλισμό, ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις, αύξηση των κρατικών κονδυλίων για την υγεία, μετατροπή όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε μόνιμες, κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις.


Το Γραφείο Τύπου

4 Σεπτεμβρίου 2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου