Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Κοινοβουλευτική αναφορά από το βουλευτή Μ. Θραψανιώτη για την προσπάθεια αποκλεισμού του εκπροσώπου των εργαζομένων από το Δ.Σ. των Νοσοκομείων Λασιθίου


 Δελτίο Τύπου

Προσπάθεια αποκλεισμού του εκπροσώπου των εργαζομένων 

από το Δ.Σ. των Νοσοκομείων Λασιθίου

6/9/2022

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας, την επιστολή διαμαρτυρίας όλων των Σωματείων Εργαζομένων των Υγειονομικών του Λασιθίου για την μεθοδευμένη προσπάθεια αποκλεισμού του εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων από το ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του Λασιθίου.

Όπως αναφέρεται και στην επιστολή “Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος έχει εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων του νομού στις εκλογές της 5ης Μαΐου 2022 που διεξήγαγε η διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων και έχει οριστεί τακτικό μέλος του ΔΣ με Υπουργική απόφαση του κ. Πλεύρη και της κα. Γκάγκα (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 671/30-7-2022)”. Οι εργαζόμενοι καλούν “την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σεβαστεί τη δημοκρατική έκφραση των εργαζομένων για την εκπροσώπηση τους στα όργανα διοίκησης, να διορθώσει τις όποιες νομικές ατέλειες και να βάλει στη θέση τους όσους θεωρούν ότι μπορούν να λειτουργούν υπεράνω των νόμων και των δημοκρατικών διαδικασιών.”

Η παρατεταμένη κωλυσιεργία συνεδρίασης του ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται (ασυμβίβαστο), αφήνει άλυτα σοβαρά προβλήματα των νοσοκομείων, τα οποία επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση των δομών υγείας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες.

Καθώς οι αντιδράσεις στην πολιτική διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων μεγαλώνουν, οι τοπικές διοικήσεις προσπαθούν με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, αποκλεισμούς και αυταρχισμό να συγκαλύψουν τις συνέπειες της πολιτικής αλλά και της κακοδιοίκησης. Οι χθεσινές διαμαρτυρίες κατά του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας είναι χαρακτηριστικές για αυτό που έχει καταφέρει η διακυβέρνηση της ΝΔ στη Δημόσια Υγεία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναλυτικά η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Προσπάθεια αποκλεισμού του εκπροσώπου των εργαζομένων από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την κοινή ανακοίνωση των 

ΔΣ Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου

ΔΣ Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΥ Σητείας 

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΥ Ιεράπετρας 

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΥ Νεάπολης "Διαλυνάκειο

η οποία αφορά την προσπάθεια αποκλεισμού του εκπροσώπου των εργαζομένων από τις συνεδριάσεις του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου

Όπως αναφέρουν :«Ο συνάδελφος έχει εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων του νομού στις εκλογές της 5ης Μαϊου 2022 που διεξήγαγε η διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων και έχει οριστεί τακτικό μέλος του ΔΣ με Υπουργική απόφαση του κ. Πλεύρη και της κα. Γκάγκα (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 671/30-7-2022). Κάθε προσπάθεια αποκλεισμού εκπροσώπων των εργαζομένων από τη συμμετοχή σε συνεδριάσεις είναι παράνομη και αλλοιώνει τη δημοκρατική βούληση των εργαζομένων για την εκπροσώπηση τους στο όργανο».

Καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σεβαστεί τη δημοκρατική έκφραση των εργαζομένων για την εκπροσώπηση τους στα όργανα διοίκησης, να διορθώσει τις όποιες νομικές ατέλειες και να βάλει στη θέση τους όσους θεωρούν ότι μπορούν να λειτουργούν υπεράνω των νόμων και των δημοκρατικών διαδικασιών.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 05/09/2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Θραψανιώτης Μανόλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου