Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Επιστολή σχετικά με τη έκδοση εντύπων βεβαίωσης προϋπηρεσίας για την ειδική μοριοδότηση στην προκήρυξη 7Κ/2022

 


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης απέστειλε προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου  έγγραφο  σχετικά με τη έκδοση εντύπων βεβαίωσης προϋπηρεσίας για την ειδική μοριοδότηση στην προκήρυξη 7Κ/2022. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

   Από συναδέλφους υποψηφίους ενημερωθήκαμε ότι έχει σταματήσει προσωρινά στο Νοσοκομείο μας η διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων προϋπηρεσίας για την ειδική μοριοδότηση  για την προκήρυξη 7Κ/2022, γιατί αναμένονται διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τον αν θα περιλαμβάνονται στο χρόνο προϋπηρεσίας ειδικής μοριοδότησης τα διαστήματα των αναρρωτικών αδειών, των αδειών ανατροφής τέκνου, των αδειών ειδικού σκοπού και άλλων αδειών.

Όμως στις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας (άρθρο 2 του ν. 4889/2022) δεν υπάρχει ούτε προβλέπεται καμία σχετική εξαίρεση, οπότε όποια εξαίρεση επιχειρηθεί θα είναι προφανώς παράνομη. Επίσης τα διαστήματα  των αναρρωτικών αδειών, των αδειών ανατροφής τέκνου, των αδειών ειδικού σκοπού και άλλων αδειών αποτελούν χρόνο πραγματικής υπηρεσίας και ασφάλισης.

Γι΄αυτό σας ζητούμε να προχωρήσετε άμεσα στην έκδοση των σχετικών βεβαιώσεων προϋπηρεσίας για τους συναδέλφους που υπηρετούσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο Νοσοκομείο χωρίς καμμία περικοπή χρόνου πραγματικής υπηρεσίας και ασφάλισης.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου