Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Επιστολή σχετικά με τις απλήρωτες εφημερίες γιατρών ειδικοτήτων πρώτης γραμμής για το covid19

 


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό νοσοκομείο Αγίου Νικολάου απέστειλε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και προς την Αν. Υπουργό Υγείας κα. Γκάγκα  έγγραφο σχετικά με τις απλήρωτες  εφημερίες γιατρών ειδικοτήτων πρώτης γραμμής για το covid19. Στο έγγραφο αναφέρονται τα παρακάτω:

Κύριε Υπουργέ και κυρία αν. Υπουργέ

 το Νοέμβριο του 2021 η κυβέρνηση «αναγνωρίζοντας» το έργο των νοσοκομειακών γιατρών της πρώτης γραμμής για το covid 19 όπως Παθολόγων, Αναισθησιολόγων, Εντατικολόγων ψήφισε τροπολογία σύμφωνα με την οποία, ενίσχυσε την αποζημίωση των επιπλέον εφημεριών τους.

Όμως αυτή η «ενίσχυση» ποτέ δεν δόθηκε και δεν έχει πληρωθεί ακόμα γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα το κονδύλι για να πληρωθούν.

Αντίθετα εδώ και 10 μήνες οι γιατροί που σήκωσαν και σηκώνουν το κύριο βάρος της πανδημίας, πληρώνονται μόνο τις 4 πρώτες εφημερίες και τις υπόλοιπες όχι. Αυτό σημαίνει απώλεια εισοδήματος 200 με 300 ευρώ για τον κάθε γιατρό, κάθε μήνα. Αντί δηλαδή αυτοί οι ιατροί των ειδικοτήτων που περιλαμβανονται στην τροπολογία να αμείβονται παραπάνω, παίρνουν λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρναν\ πριν.

Στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου σε 12 ιατρούς αυτών των ειδικοτήτων οφείλονται από 4.000 έως 8.000 ευρώ στον καθένα.

 Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για το πότε θα πληρωθεί αυτή η σκληρή εργασία που έχουν πραγματοποιήσει.

 Η απόλυτη απαξίωση, μετά τα "χειροκροτήματα", ήρθε με την εντελώς παράλογη περικοπή της αποζημίωσης της υπερωριακής εργασίας των γιατρών της πρώτης γραμμής.

Γι΄αυτό, απαιτούμε εδώ και τώρα την αποπληρωμή αυτών των δεδουλευμένων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.


Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου