Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ηδη έχουμε πετύχει κάποια πράγματα, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα! - Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της 1ης Νοεμβρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO

Αριθμός Πρωτ. 1091                                                                                      25/10/2018

Ανακοίνωση - κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της 1ης Νοεμβρίου

Συνάδελφοι – ισσες

Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει οι παρακάτω θετικές εξελίξεις στα θέματα των διεκδικήσεων μας για ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό:

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υγείας η πρόσληψη 25 ατόμων επικουρικού προσωπικού στις ειδικότητες που είχε ζητήσει το ΔΣ του Νοσοκομείου (2 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής και 1 θέση ΔΕ  νοσηλευτ. για τη ΜΕΘ, 2 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής και 4 θέσεις ΔΕ Νοσηλευτικής για το υπόλοιπο Νοσοκομείο, 1 θέση ΤΕ Μαιευτικής, 2 θέσεις βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό,μία (1) θέση κλάδου ΤΕ Ηλεκτρονικών Μηχανικών- Μία (1) θέση κλάδου ∆Ε Υδραυλικών- ∆ύο (2) θέσεις κλάδου ΤΕ Τεχνικού ειδικότητας Ηλεκτρολόγων- Μία (1) θέση κλάδου ΤΕ Τεχνικού Θερµαστών- Μία (1) Θέση κλάδου ∆Ε µαγείρων- Μία (1) θέση κλάδου ∆Ε Χειριστών-Εµφανιστών- Μία (1) θέση κλάδου ΤΕ διοικητικού-Λογιστικού- ∆ύο (2) θέσεις κλάδου ∆Ε ∆ιοικητικών Γραµµατέων- Μία (1) θέση κλάδου ΥΕ Βοηθητικού Προσω̟ικού (Λαντζέρηδων)- ∆ύο (2) θέσεις κλάδου ΥΕ Πλυντών-τριων). Αυτές οι θέσεις αναμένεται να καλυφθούν με επικουρικό προσωπικό διετούς θητείας που θα προσληφθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, με εξαίρεση στις περιπτώσεις που δεν έχουν υπάρξει αιτήσεις, ή που έχουν ακυρωθεί οι αιτήσεις. Πλήρη εικόνα για το πόσοι και σε ποιες ειδικότητες θα προσληφθούν θα έχουμε στις επόμενες ημέρες.

Στην κατανομή των μόνιμων θέσεων της προκήρυξης που θα γίνει για τους νυν επικουρικούς, το Νοσοκομείο μας πήρε 4 επιπλέον θέσεις  (2 ΤΕ Νοσηλευτικής, 1 ΠΕ Νοσηλευτικής και 1 ΥΕ υδραυλικών), όπως μας είχε υποσχεθεί ο Υπουργός Υγείας στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ του συλλόγου τον Ιούλιο. Η προκήρυξη των θέσεων αυτών θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο και αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία μέχρι το Μάιο του 2019.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία μοριοδότησης των νυν εργαζόμενων επικουρικών, που τους δίνει αυξημένη μοριοδότηση (20 μόρια το μήνα) για τη μόνιμη προκήρυξη, πολύ κοντά σε ότι είχαμε ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας στη συνάντηση μας τον Ιούλιο, με εξαίρεση το ποσοστό που θα δοθεί σε ειδικές κατηγορίες, που δεν είναι ακόμα γνωστό.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη 2 θέσεων μόνιμων ιατρών (ουρολογίας, μαιευτικής), ενώ πιο πριν είχε εγκριθεί η προκήρυξη άλλων 2 μόνιμων θέσεων ιατρών (παθολογοανατόμου και καρδιολόγου), όπως είχε υποσχεθεί ο Υπουργός Υγείας στη συνάντηση μας τον Ιούλιο.

Οι παραπάνω θετικές εξελίξεις είναι αποτέλεσμα των αγώνων και των προσπαθειών μας το προηγούμενο διάστημα και καρπός των κινητοποιήσεων που κάναμε.

Βεβαίως οι θέσεις που έχουν δοθεί και όσοι τελικά θα προσληφθούν, δεν επαρκούν για να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, αφού είναι λίγες και έχουν υπάρξει και αρκετές αποχωρήσεις με συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις κ.α.

Χρειάζεται μια ακόμα μεγαλύτερη ένεση του Νοσοκομείου με προσωπικό και αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε, μαζί με το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και παραμονή των συναδέλφων του ΟΑΕΔ.

Γι΄ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση που αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση, δηλαδή την παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου. Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 09.00 από το ΚΤΕΛ και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να το δηλώσουν στα έντυπα που έχουμε μοιράσει.

‘Ήδη έχουμε πετύχει κάποια πράγματα, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα!

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος            ο Γραμματέας


Γιώργος Μανουσάκης           Κωστής Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου