Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει συνάντηση με Υπουργό Υγείας προκειμένου να θέσει το αίτημα της εκκίνησης διαδικασίας για το έτος 2019 υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΑΘΗΝΑ 11/10/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 785

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΟ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ

ΚΟΙΝ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Κε Υπουργέ,
Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ ζητάει συνάντηση μαζί σας προκειμένου να θέσουμε το αίτημα της εκκίνησης της διαδικασίας για το έτος 2019 υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 3 του ν.2738/1999. Περιεχόμενο της συλλογικής διαπραγμάτευσης επιδιώκουμε να αποτελέσουν τα ζητήματα που επιτρέπει ο νόμος και αφορούν: 
α. Την τοποθέτηση, μετακίνηση, μετάθεση, απόσπαση και μετάταξη. 
β. Την εκπαίδευση και επιμόρφωση (προεισαγωγική, εισαγωγική και προαγωγική εκπαίδευση, επαγγελματική – κλαδική ή γενική, διαρκή επιμόρφωση). 
γ. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
δ. την κοινωνική ασφάλιση. 
ε. Τα θέματα αδειών γενικώς.
στ. Τα θέματα του χρόνου απασχόλησης. 

Δουλεύουμε σε άκρως ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες χωρίς να λαμβάνονται κατάλληλα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, χωρίς διευκολύνσεις για εκπαίδευση και επιμόρφωση των υπαλλήλων κ.α. Είναι επιβεβλημένη η ρύθμιση των ανωτέρω θεμάτων που ορίζει ο νόμος.

Ταυτόχρονα θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας όλα τα ανοικτά εργασιακά, οικονομικά, θεσμικά ζητήματα και τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας (ΒΑΕ, Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων, χρηματοδότηση, προσλήψεις κ.α.).

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ      ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου