Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό οικονομικών κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με τα παρακάτω θέματα:
1Β.Α.Ε. και επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας:
Μας έδωσε το πόρισμα της επιτροπής και δήλωσε ότι το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού για το επίδομα δεν θα μειωθεί.Θα περικοπεί όμως από κάποιες κατηγορίες και θα δοθεί σε άλλες ,χωρίς να τις προσδιορίσει.

2.13ος και 14ος μισθός-Αύξηση σους μισθούς:Απέκλεισε εντελώς κάθε αύξηση στους μισθούς μας ,καθώςκαι την επαναφορά των επιδομάτων, λόγω μη ύπαρξης χρημάτων.Δεν θα ξεπαγώσει η διετία 16-17.
3.Συνταξιοδοτικό:Οι περικοπές που γίνονται για τους νέους ασφαλισμένους  ,από 13-5-16, θα συνεχίσουν να γίνονται εσαεί.Αυτό που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Τρόικα είναι η μη περικοπή  της προσωπικής διαφοράς των παλιών ασφαλισμένων.
4.Αφορολόγητο:Η μείωση του αφορολόγητου από τα 8500 στα 5500 ευρώ είναι μέτρο ψηφισμένο μεν και θα  ισχύσει από 1-1-20 ,αλλά θα γίνει διαπραγμάτευση ως τότε με την Τρόικα για να μην μειωθεί.
5.Προσλήψεις:Θεωρεί σημαντική επιτυχία το 1:1 και επανέλαβε ότι το 2019  θα γίνουν 4500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή και 3000 για το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι".Για τις υπόλοιπες 10.000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν στην παιδεία, για το 20 και 21, δήλωσε πως δεν μπορεί να τις νομοθετήσει.
6.Επιτόκια στεγαστικών δανείων:Θα συζητήσει σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο το θέμα των στεγαστικών δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου