Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Τραγελαφική κατάσταση στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» με τα χαλασμένα ασανσέρ

Το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» εφημερεύει κάθε τέσσερις ημέρες σε γενική εφημερία, κάθε δεύτερη ημέρα για γυναικολογικά περιστατικά και κάθε ημέρα για μαιευτικά περιστατικά. Το επισκέπτονται στις εφημερίες περί τις 120 γυναίκες και περί τους 250 ασθενείς, ενώ δεκάδες άλλοι εισάγονται για νοσηλεία καθημερινά. Ωστόσο διαθέτει έξι ασανσέρ και είναι όλα χαλασμένα, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Μάλιστα για το θέμα η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 11:30 π.μ. θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.

«Εδώ και ένα χρόνο υπάρχει πρόβλημα με τα ασανσέρ που κάθε ημέρα είναι εκτός λειτουργία τα περισσότερα. Ασθενείς με εμφράγματα κατεβαίνουν υποβασταζόμενοι τις σκάλες από τον 4ο όροφο στο 3 όροφο που είναι το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Έχει συμβεί πολλές φορές να λιποθυμούν ασθενείς στα σκαλιά, κινδυνεύοντας η ζωή τους. Αναγκάζονται οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά με σοβαρά προβλήματα υγείας από το ισόγειο ή τους πρώτους ορόφους να ανεβοκατεβαίνουν στον 5ο όροφο για εξετάσεις ή θεραπεία», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσης, στον 5ο όροφο του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» στεγάζεται και το Ογκολογικό, πράγμα που σημαίνει πως οι καρκινοπαθείς ανεβαίνουν τις σκάλες για να κάνουν χημειοθεραπεία. Επίσης ανεβοκατεβαίνουν οι ασθενείς για προεγχειρητικό έλεγχο για καρδιολογικές επεμβάσεις. Αλλά και οι εργαζόμενοι αδυνατούν να μεταφέρουν το χειρουργικό, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι, παρά τις διαμαρτυρίες των ιδίων και των ασθενών η διοίκηση του νοσοκομείου κωφεύει ασχολούμενη «ρουσφετολογικές μετακινήσεις υπαλλήλων και προϊσταμένων χωρίς κανένα υπηρεσιακό κριτήριο», λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα in.gr

Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Πολλές φορές έχουμε αναδείξει ως σύλλογος εργαζομένων την άσχημη και δύσκολη κατάσταση που επικρατεί και στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου με  τους ανελκυστήρες. Αποτέλεσμα των πιέσεων μας ήταν να ξεκινήσει  διαδικασία επισκευής των 6 από τους 8 ανελκυστήρες κόστους σχεδόν 45.000, η οποία θα ξεκινήσει στο επόμενο διάστημα. Δυστυχώς εκτός της διαδικασίας επισκευής έμειναν οι δύο μεγάλοι ανελκυστήρες της νέας πτέρυγας με το σκεπτικό ότι λειτουργούν επαρκώς, κάτι που βέβαια δεν ισχύει. Ως σύλλογος θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να διασφαλιστεί η πλήρης και ασφαλής λειτουργία των ανελκυστήρων του Νοσοκομείου και να υπάρξει σχετική πιστοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου