Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Αίτημα για διαδικασία προμήθειας συστήματος ασύρματης τηλεειδοποίησης ή ασύρματης ενδοεπικοινωνίας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO

Αριθμός Πρωτ.:1067                                                                                                          26/8/2018                                                                                                     

Προς: -Διοικήτρια διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κα. Μ. Σπινθούρη


Θέμα:   Αίτημα για διαδικασία προμήθειας συστήματος ασύρματης τηλεειδοποίησης ή ασύρματης ενδοεπικοινωνίας


Μέχρι περίπου το 2010 στο Νοσοκομείο μας υπήρχε και λειτουργούσε σύστημα τηλεειδοποίησης προσωπικού με βομβητές. Όμως  λόγω των συνεχών βλαβών των συσκευών, το σύστημα εγκαταλήφθηκε και από τότε ακολουθείται η τακτική της χρήσης των προσωπικών κινητών τηλεφώνων των εργαζομένων με τριψήφιες διέσεις. Έχει γίνει διανομή σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου καταλόγων με  τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων και με   εσωτερικούς αριθμούς (διέσεις) που αντιστοιχούν στους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφωνικών αριθμών ιατρών, τραυματιοφορέων καθαριστριών και άλλων εργαζομένων. Όμως με τη χρήση των διέσεων δημιουργούνται πολλά  προβλήματα, αφού πολλές φορές συνάδελφοι δέχονται στα κινητά τους κλήσεις από τμήματα του Νοσοκομείου σε ώρες που δεν εργάζονται, ακόμα και αργά τη νύχτα. Επίσης από καμιά διάταξη δεν προβλέπεται η υποχρέωση των εργαζομένων να δίνουν τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων στον εργοδότη και ο εργοδότης να διανέμει τους αριθμούς και τη δυνατότητα κλήσης τους σε δεκάδες τμηματα και άτομα. Επίσης από καμιά διάταξη δεν προβλέπεται η υποχρέωση των εργαζομένων να έχουν τα προσωπικά τους τηλέφωνα ανοιχτά, είτε εργάζονται είτε όχι.  
Επίσης  η συγκεκριμένη χρήση των αριθμών των προσωπικών κινητών τηλεφώνων των εργαζομένων δεν είναι σύμφωνη με τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων και περί απορρήτου των επικοινωνιών.
Ακόμη, από οικονομική άποψη, το Νοσοκομείο επιβαρύνεται από τις κλήσεις προς τους αριθμούς κινητής τηλεφωνίας των εργαζομένων, που είναι πολύ μεγάλες σε αριθμό καθημερινά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε η διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει σε διαδικασία προμήθειας συστήματος ασύρματης τηλεειδοποίησης ή ασύρματης ενδοεπικοινίας για τους  ιατρούς,  τραυματιοφορείς, καθαρίστριες, τεχνικούς και άλλους εργαζόμενους που είναι σε βάρδια και υπάρχει ανάγκη τηλειδοποίησης τους.
Αυτή είναι η πρακτική που εφαρμόζεται στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας και εκτιμούμε ότι είναι η πιο λειτουργική, οικονομική και ωφέλιμη για το Νοσοκομείο και τους εργαζόμενους.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος      ο Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης      Κ. Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου