Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ με το βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη


Συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ με το βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 29/8 στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Νοσοκομείου.Αγ. Νικολάου. Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου κ. Ηλ. Βασιλαράς και ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΓΝΑΝ κ. Θ. Κατάσος.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έκαναν αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων που αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι και το Νοσοκομείο, με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης προσωπικού, όπου η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα όπως ειπώθηκε, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων που έχουν έρθει στο ΓΝΑΝ τα τρία τελευταία χρόνια είναι μικρότερος από αυτούς που έχουν φύγει, είτε με συνταξιοδοτήσεις, είτε με μετακινήσεις και μετατάξεις προς άλλα νοσοκομεία.

Έγινε επίσης αναφορά στα πολλά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, η επίλυση των οποίων είτε προχωρά με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς και μεγάλες καθυστερήσεις, είτε δεν προχωρά καθόλου. Στο Νοσοκομείο υπάρχει πρόβλημα με τη διαχείρηση των παθολογοανατομικών παρασκευασμάτων που εξάγονται από επεμβάσεις και στα οποία πρέπει να γίνει βιοψία. Μετά την αποχώρηση της παθολογοανατόμου που είχε προσληφθεί, τα παρασκευάσματα με μεσολάβηση της διοικήτριας της ΔΥΠΕ  προωθούνται για βιοψία στο εργασήριο του ΠΑΓΝΗ, το οποίο όμως έχει δηλώσει αδυναμία παραλαβής μετά τις 31/8/2018, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδιέξοδο στη διαχείρηση των παρασκευασμάτων,  πρόβλημα ιδαίτερα σοβαρό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για τα περισσότερα προβλήματα δεν δίδονται από τη διοίκηση εγκαίρως λύσεις, αλλά γινεται προσπάθεια επίλυσης μετά τη μεγέθυνση και την εκδήλωση των επιπτώσεων τους.
Στον κ. Πλακιωτάκη το ΔΣ του συλλόγου παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τα προβλήματα και  προτάσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου