Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Αίτημα για νομοθετική ρύθμιση για κατάργηση του πλαφόν της δαπάνης των εργολαβιών στις νέες ΣΟΧ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO


Αριθμός Πρωτ. 1064                                                                                                             24/8/2018   


Προς: τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό


Θέμα:  Αίτημα για νομοθετική ρύθμιση για κατάργηση του πλαφόν  της δαπάνης των εργολαβιών στις νέες ΣΟΧ


Κύριε Υπουργέ
 στο Νοσοκομείο μας έχουν γίνει ατομικές συμβάσεις (ΣΟΧ) στην καθαριότητα (20 άτομα με εξάωρη απασχόληση), στη σίτιση (2 μάγειρες με 8ωρο) και στη φύλαξη (3 άτομα με 8ωρο). Ο αριθμός των ατόμων αυτών δεν επαρκεί, αφού με τις ΣΟΧ δεν καλύπτονται οι αναρρωτικές ή άλλες μακροχρόνιες άδειες, ενώ απο το 2013 και 2014 που είχαν γίνει οι τελευταίες εργολαβίες έχουν προκύψει συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού που κάλυπταν αντίστοιχα κενά σε θέσεις (πχ έχουν συνταξιοδοτηθεί 2 μόνιμοι μάγειρες) και έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα τετραγωνικά κάλυψης της καθαριότητας (άνοιγμα της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου).

 Το επόμενο διάστημα η διοίκηση του Νοσοκομείου μας πρόκειται να προχωρήσει στην προκήρυξη νέων ΣΟΧ που θα έχουν θητεία από 1/1/2019 και για 2 χρόνια όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Όμως λόγω του πλαφόν σχετικά με τη δαπάνη των ΣΟΧ (δεν πρέπει να υπερβαίνει τη δαπάνη της εργολαβίας) δεν μπορεί να προσληφθεί μεγαλύτερος αριθμός ατόμων, ούτε μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις της καθαριότητας από 6ωρες σε 8ωρες, όπως θα έπρεπε να είναι. 

Το πλαφόν αυτό είναι εξαιρετικά λανθασμένο και άδικο για τη λειτουργία του ιδρύματος, αφού οι τελευταίες συμβάσεις με εργολάβο έχουν γίνει πριν από 4 και πλέον χρόνια και από τότε έχουν αλλάξει πολλές συνθήκες  του  νοσοκομείου.

Σε συνέχεια λοιπόν και της συζήτησης που είχαμε τον Ιούλιο μαζί σας γι΄αυτό το θέμα, ζητούμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει να παρακάμπτεται το πλαφόν  της δαπάνης των εργολαβιών στις νέες ΣΟΧ που θα προκυρηχτούν για θητεία από 1/1/2019.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, επαναλαμβάνουμε ότι θέση του συλλόγου μας είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και η κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό και σταθερή εργασία.

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος                ο Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης                   Κ.Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου