Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ανακοίνωση για τη μετακίνηση προσωπικού από το ΓΝΑΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO

Αριθμός Πρωτ.:  1063                                                                                                     21/8/2018
                                                               
Ανακοίνωση για τη μετακίνηση προσωπικού από το ΓΝΑΝ

Ως ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ εκφράζουμε την απογοήτευση μας για την κοινή απόφαση ΔΥΠΕαρχων 4ης και 7ης ΥΠΕ με την οποία μετακινείται  για τρεις μήνες νοσηλευτής-τρια του ΓΝΑΝ σε Νοσοκομείο Βόρειας Ελλάδας, παρά την αρνητική εισήγηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Μέχρι σήμερα κανείς εργαζόμενος που έχει μετακινηθεί με τρίμηνη μετακίνηση δεν έχει επιστρέψει στο Νοσοκομείο μας, αφού γίνονται σκαλοπάτι για μετατάξεις.

Η απόφαση  για τη μετακίνηση είναι προκλητική, αφού γίνεται ενώ ακόμα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναγνωρίζει ότι το ΓΝΑΝ είναι ένα από τα πιο υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της χώρας σε νοσηλευτικό προσωπικό. Όμως αντί να μας ενισχύσουν, μας αποδυναμώνουν περισσότερο.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε προκηρύξεις προσλήψεων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου για να αποφευχθεί η περεταίρω συρρίκνωση του Νοσοκομείου και για να μπορέσει να προσφέρει πλήρεις και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. 

Καλούμε επίσης την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παράλληλα να δημιουργήσει ένα διαφανές σύστημα μετακινήσεων  και μετατάξεων προσωπικού συνδεδεμένο με τις προσλήψεις, έτσι ώστε να λάβει τέλος το απαράδεκτο και ρουσφετολογικό καθεστώς των τρίμηνων μετακινήσεων.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος            ο γραμματέας


Γ. Μανουσάκης     Κ. Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου