Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Δεν τους βγαίνουν τα ποσοστά και κάνουν κουρελόχαρτο το δικό τους νόμο!


Έντρομη η κυβέρνηση βλέπει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο δεν υποχώρησε στον εκβιασμό με την απεργοσπαστική τροπολογία Γεροβασίλη και ότι συνεχίζει να συμμετέχει στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ από τις διαδικασίες αξιολόγησης με ποσοστά από 80% έως και 100%.

Επειδή λοιπόν στην κυβέρνηση δεν τους βγαίνουν τα ποσοστά, αποφάσισαν (και έχουν δώσει γραμμή τους παρατρεχάμενους τους) να κάνουν κουρελόχαρτο το νόμο της τροπολογίας Γεροβασίλη και τις χρονικές προθεσμίες που επιβάλει.

Έτσι οι διοικητές των Νοσοκομείων σε πάρα πολλά Νοσοκομεία της χώρας δέχονται παρανόμως φύλλα αυτοαξιολόγησης μετά την καταληκτική ημερομηνία (2/10/2017) με δικαιολογίες του τύπου «δεν ήταν ενημερωμένοι οι εργαζόμενοι» γνωρίζοντας ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο και τα φύλλα που κατατίθενται εκπρόθεσμα δεν έχουν καμιά  υπόσταση.

Παράλληλα ασκούνται κομματικές πιέσεις σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας να αναγκαστούν οι υπάλληλοι να υποβάλλουν όσο το δυνατόν πιο πολλά φύλλα αυτοαξιολόγησης, παρά το ότι αυτό είναι παράνομο, μόνο και μόνο για να παρουσιάσει η κυβέρνηση ότι τα ποσοστά αποχής των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι αυτά που δίνει η ΑΔΕΔΥ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί το δημόσιο και την ιεραρχία του δημοσίου σαν κομματικό φέουδο για να αποκομίσει κομματικά οφέλη, λες και οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κομματικοί υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ. ΕΛ.

Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι παρά το όργιο πιέσεων και εκβιασμών η μεγάλη πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων αντέχει και συνεχίζει να συμμετέχει στην απεργία αποχή της ΑΔΕΔΥ από τις διαδικασίες αξιολόγησης, δείχνοντας ότι διαθέτει κρίση και αξιοπρέπεια, κάτι που προφανώς δεν υπάρχει πλέον στους κυβερνώντες και στους παρατρεχάμενους τους.

Γ.Μ.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου