Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Αυτό που έγινε στο Νοσοκομείο μας δεν είναι αξιολόγηση, αλλά μια εκβιαστική και πλαστή διαδικασία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αυτό που έγινε στο Νοσοκομείο μας δεν είναι αξιολόγηση, 
αλλά μια εκβιαστική και πλαστή διαδικασία 


Μετά το τέλος των διαδικασιών της υποτιθέμενης αξιολόγησης, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ χαιρετίζει τους  εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου  που στη συντριπτική τους πλειοψηφία στήριξαν την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες «αξιολόγησης» που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ μη καταθέτοντας ατομικά φύλλα αξιολόγησης. 

Παρά την ξεκάθαρη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων του ΓΝΑΝ ενάντια στην αξιολόγηση Γεροβασίλη, στο Νοσοκομείο μας στήθηκε  απεργοσπαστικός μηχανισμός  από τη διοίκηση και από διευθυντές, υποδιευθυντές, με στόχο  οι αξιολογητές προϊστάμενοι να σπάσουν στην απεργία αποχή, κάτι που σε ένα μεγάλο βαθμό επετεύχθη.

 Παρά το ότι η ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι “κανένας δεν έχει δικαίωμα να επικαλεστεί τη «σωτηρία» της θέσης του, πατώντας πάνω στη δουλειά και τα δικαιώματα των άλλων”, υπήρξαν συνάδελφοι -ισσες που λειτούργησαν έτσι. 

Για λόγους συνέπειας και αυτοσυνειδησίας οφείλουμε να τονίσουμε και τα παρακάτω τρία σημεία σημεία: 
α)Στο Νοσοκομείο μας στο παρελθόν προηγούμενες διοικήσεις, ενώ δεν γινόταν κρίσεις, αδιαφορούσαν και απέφευγαν να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις αναπληρωτών προϊσταμένων, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το απαράδεκτο καθεστώς των “υπεύθυνων” , ενώ υπήρχαν (όπως υπάρχουν και σήμερα)  τμήματα χωρίς προϊστάμενες/ους. Με τους αγώνες και τη στήριξη του συλλόγου εργαζομένων, το 2014 μπήκε τέλος σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς και τοποθετήθηκαν αναπληρώτριες προϊσταμένες με πλήρη δικαιώματα. Δυστυχώς όσες συναδέλφισσες με την αξία τους  και με τους αγώνες και τις προσπάθειες του συλλόγου εργαζομένων τοποθετήθηκαν τότε αναπληρώτριες Προϊσταμένες, τώρα (με εξαίρεση μία) επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη τους στο σύλλογο εργαζομένων και στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και έσπασαν την απεργία αποχή από την αξιολόγηση αξιολογώντας τους υφιστάμενους τους
β) Είναι για εμάς απογοητευτικό και το γεγονός ότι  στο σπάσιμο της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση στο ΓΝΑΝ πρωτοστάτησαν πρώην αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων και μάλιστα και ένας πρώην πρόεδρος του συλλόγου μας.
γ) Θεωρούμε ανησυχητικό και αρνητικό το γεγονός ότι εν ενεργεία αιρετή εκπρόσωπος των εργαζομένων σε όργανο δεν σεβάστηκε τη εκφρασμένη έμπρακτα βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου και έσπασε την απεργία αποχή αξιολογώντας υφιστάμενους.

Τους συναδέλφους που με την συνέργεια τους στήθηκε ο απεργοσπαστικός μηχανισμός, τους αφήνουμε στην κρίση των εργαζόμενων του Νοσοκομείου. 

Αυτό που έγινε στο Νοσοκομείο μας δεν είναι αξιολόγηση, αλλά μια εκβιαστική και πλαστή διαδικασία που δεν έχει καμιά σχέση με αξιοκρατία, αλλά οδηγεί σε εμβάθυνση της κομματοκρατίας και ευνοιοκρατίας στο δημόσιο, αφού βασικές προϋποθέσεις (επαρκής στελέχωση τμημάτων, καθηκοντολόγιο, αξιοκρατικές κρίσεις προϊσταμένων) δεν τηρούνται.

Ως ΔΣ θα αγωνιστούμε στα πλαίσια των αποφάσεων ΑΔΕΔΥ ΠΟΕΔΗΝ να ακυρωθεί στην πράξη  η εκβιαστική και πλαστή διαδικασία αξιολόγησης, και να αποτραπούν οι όποιες αρνητικές συνέπειες σε εργαζόμενους.

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου