Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ σχετικά με το περιστατικό βίας εις βάρος νοσηλευτή του Νοσοκομείου

Σχετικά  με το πρόσφατο περιστατικό βιαιοπραγίας εις βάρος εργαζόμενου νοσηλευτή σε νυχτερινή βάρδια του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου από συνοδό ασθενούς θα θέλαμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

  1. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και εμείς ως ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων έχουμε πολλές φορές επισημάνει προς τις εκάστοτε διοικήσεις του Νοσοκομείου τα κενά που υπάρχουν στην υπηρεσία ασφαλείας του Νοσοκομείου και το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει στους εργαζόμενους. Σε κάθε βάρδια υπάρχει ένας εργαζόμενος από την εταιρία σεκιούριτι ο οποίος ασκεί καθήκοντα τηλεφωνητή στο τηλεφωνικό κέντρο  και παράλληλα έχει και το έργο της επίβλεψης ασφαλείας του Νοσοκομείου. Ουσιαστικά η υπηρεσία ασφαλείας υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης ατόμων. Έχουμε ζητήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ασφάλειας και μέχρι τότε την ενίσχυση της υπάρχουσας υπηρεσίας με επιπλέον προσωπικό, όμως όλες οι εκκλήσεις μας κολλούν στην έλλειψη χρημάτων.
  2. Το Νοσοκομείο είναι μια υπηρεσία κοινωνικής ωφέλειας και όχι ένας  ιδιωτικός χώρος και οι εργαζόμενοι σε αυτό εκτελούν δημόσια υπηρεσία. Αναλόγως θεωρούμε ότι η αστυνομία θα έπρεπε εφόσον ειδοποιείται για κάποιο περιστατικό να εξετάζει την εφαρμογή της νομοθεσίας περί διατάραξης της κοινής ειρήνης και όχι να ζητείται από τους εργαζόμενους να υποβάλουν προσωπικές μηνύσεις, λες και πρόκειται για προσωπική τους υπόθεση.
  3. Ζητούμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και από την αστυνομική διεύθυνση Λασιθίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα τους με συνθήκες ασφάλειας και όχι εκτεθειμένοι σε διαφόρων προελεύσεων κινδύνους
ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου