Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Η σελίδα FONIEN.GR για την εσπερίδα με θέμα "Αιμοδοσία - Προσφορά Ζωής" που διοργάνωσε ο σύλλογος μας την Τρίτη 14/6/16 την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη


«Σπουδάζεις δέκα χρόνια για να γίνεις γιατρός και να σώσεις μια ζωή, ενώ την ίδια ώρα μπορεί κάποιος μόνο σε 10 λεπτά να προσφέρει λίγο από το αίμα του και να σώσει επίσης μια ζωή», είναι μια από τις πιο σημαντικές φράσεις – μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην εσπερίδα για την αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Τη διαπίστωση αυτή και την προσωπική του εμπειρία μοιράστηκε με τους παραστάμενους θέλοντας να τονίσει την σημασία και το ρόλο του εθελοντή αιμοδότη ο πρώην Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Αντώνης Γερμανάκης. Αλλά και κατέθεσε ως ασθενής τον δικό του αγώνα και τα οφέλη από την προσφορά αίματος και αιμοπεταλίων άλλων ανθρώπων, που του έσωσαν την ζωή.

Ως μάθημα ζωής και μια ευκαιρία να δούμε όλοι με άλλο μάτι, πιο ζεστά και θετικά, το θέμα της προσφοράς αίματος μπορεί να χαρακτηριστεί η εν λόγω εσπερίδα. Για δύο και πλέον ώρες στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου έγιναν ομιλίες απλές και κατανοητές σε όλους, από τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα στο νοσοκομείο, για την σημασία της προσφοράς αίματος.

Ήταν τόσο πλήρεις και μεστοί οι επαγγελματίες υγείας του ΓΝΑΝ, που οι ερωτήσεις των πολιτών που παρακολουθούσαν ήταν ελάχιστες. 
Την εσπερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος Ιάσονας Ταβλάς.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
Δείτε φωτογραφίες παρακάτω:Αναδημοσίευση από τη σελίδα fonien.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου