Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η Τράπεζα Αίματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς


Στην αείμνηστη Άννα Κοκκίνη  αφιερώνουμε αυτή τη βράβευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς που έγινε στις 14 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Λασιθίου από το Τμήμα Αιμοδοσίας Αγίου Νικολάου, μετά σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες του χωριού και στη συνέχεια στον πρόεδρο κ. Κίμωνα Κουτουλάκη, στο Δ.Σ. και στην επιτροπή Αιμοδοσίας. 

Νομίζω ότι η επιτυχία οφείλεται στη σωστή διαφήμιση, πληροφόρηση και καθοριστική σημασία έχει η έγκυρη ειδοποίηση, αφού οι περισσότεροι ειδοποιούνται με τηλεφώνημα την Πέμπτη το απόγευμα, και με μήνυμα την Παρασκευή, έτσι ώστε να κανονίσουν τις δουλειές τους και να προσέλθουν σε κατάλληλη κατάσταση για την αιμοληψία της Κυριακής. 

Σημαντική επιτυχία για το Σύλλογο και την τράπεζα αίματος ήταν και είναι η προσέλκυση νεαρών ατόμων που αυτό είναι και το βασικό στην εθελοντική αιμοδοσία, να μπούνε νέα άτομα, νέοι αιμοδότες και να αντικαταστήσουν αυτούς που ηλικιακά θέλουν αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν το αίμα τους.

Πολλά συγχαρητήρια θα θέλαμε να δώσουμε σε όλους για την εξαιρετική βραδιά που μας χάρισαν, προτρέποντας και ενημερώνοντας σωστά τον κόσμο να γίνει εθελοντής αιμοδότης.  

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της αιμοδοσίας Αγίου Νικολάου για την άριστη συνεργασία μας αυτά τα τρία χρόνια, από τον διευθυντή μέχρι και τους νοσηλευτές. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή της αιμοδοσίας κ. Μανώλη Ματαλιωτάκη, τον συγχωριανό μας  ιατρό αιματολόγο κ. Μιχάλη Διαλυνά και την προϊσταμένη τότε κ. Στέλλα, και τώρα την κ. Λίτσα,  οι οποίοι μας βοήθησαν από την πρώτη στιγμή και συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά έτσι ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα στην τράπεζα αίματος μας.

Όλοι συμβάλαμε έτσι ώστε η τράπεζα αίματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς να έχει φτάσει στο επίπεδο να μαζεύει ένα πολύ σημαντικό αριθμό μονάδων σε κάθε αιμοληψία που πραγματοποιείται και μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι από τότε που ξεκίνησε έχει διακινήσει πάνω από 3.500 μονάδες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στους πρωτεργάτες αυτής της ενέργειας, να δημιουργηθεί δηλαδή πριν πολλά χρόνια και από τους πρώτους Συλλόγους τράπεζα αίματος.

Στην Αιμοδοσία Αγίου Νικολάου ευχόμαστε ακούραστοι πάντα και με το χαμόγελο στα χείλη να εξυπηρετούν τον κόσμο και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν  και μπορούμε να τους βοηθήσουμε.
Ευχόμαστε η πορεία από τώρα και μετά να είναι ανάλογη και ελπίζουμε όλοι οι Σύλλογοι να δημιουργήσουν τράπεζες αίματος.

Εκ του Δ.Σ.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου  
Κίμωνας Ι. Κουτουλάκης
Ο Υπεύθυνος Αιμοδοσίας
Κίμωνας Γ. Κουτουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου