Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Σχόλιο στην τοπική εφημερίδα σχετικά με την επιλογή διοικητή - διοικήτριας στο ΓΝΑΝ

Διοικήτρια στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου Μαρία Σπινθούρη, φέρεται ως η επικρατέστερη για να τοποθετηθεί στην θέση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Λασιθίου και φυσικά του Αγίου Νικολάου. Το όνομα κυκλοφορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε κύκλους της δημόσιας υγείας του Ηρακλείου και του Λασιθίου. Μάλιστα, χθες εντάθηκε περαιτέρω η φήμη. Αφορμή υπήρξε και η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη, ο οποίος δεν αποκλείεται πίσω από κλειστές πόρτες κάτι να ανέφερε σχετικά. 
Οι «κακές γλώσσες» από το Ηράκλειο αναφέρουν πως είναι επιλογή ή επιβολή αν προτιμάτε, του πρώην Δυπεάρχη Νίκου Ηγουμενίδη.
Οι καλές υποστηρίζουν πως πρόκειται για σοβαρή αξιολογική επιλογή, λόγω του βιογραφικού που διαθέτει, της εμπειρίας και του ήθους.

Η αλήθεια είναι πως τόσο από πλευράς εμπειρίας όσο και θεωρητικής κατάρτισης και επιστημονικής γνώσης, το διαδίκτυο καταγράφει κάποια θετικά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τις ικανότητες της. Το διδακτορικό της το 2003 αφορά αντιμετώπιση θεμάτων καρκινοπαθών με χημειοθεραπείες ενώ την βρίσκουμε σε δημοσιεύσεις στην ομάδα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Λυκούργου Λιαρόπουλου στο πλαίσιο αναφορών για την αναδιάρθρωση της Νοσοκομειακής υγείας στην Ελλάδα. Άλλωστε ως Διδάκτορας του ΕΚΠΑ ήταν εξωτερική συνεργάτης στο Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο θυμίζω εκτός από την αναδιάρθρωση της υγείας στη χώρα, είχε κάνει και μελέτη για την αναμόρφωση της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου. Κι επειδή εκείνη την περίοδο φέρεται ως συνεργάτης, ίσως να συμμετείχε και στην ομάδα. Παρενθετικά να επισημάνω πως το τελευταίο δεν είναι απαραίτητα καλό, διότι η μελέτη εκείνη είχε αρκετά στοιχεία που προκαλούσαν προβληματισμό και υποδείκνυαν προχειρότητα σ’ ένα σύνθετο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση ακολούθησε το δρόμο αρκετών άλλων στα βαθιά συρτάρια του ελληνικού κράτους.

Σε κάθε περίπτωση μοιάζει το θέμα να έχει κλείσει και δεν αποκλείεται η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας να γίνει μέχρι την Παρασκευή.  

Το παραπάνω σχόλιο δημοσιεύτηκε στη στήλη "Ιχνηλάσίες" στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου