Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Νέα εξάμηνη παράταση για το επικουρικό προσωπικό των Νοσοκομείων

Την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών για άλλο ένα εξάμηνο (μέχρι 31/3/17) ανακοίνωσε χθες έμμεσα το Υπουργείο Υγείας μέσω ανακοίνωσης της 7ης ΥΠΕ  Κρήτης που αφορούσε στα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, μετά από τη χθεσινή μαζική διαμαρτυρία των κατοίκων και φορέων της περιοχής στα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειιο.

Στην ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ (δείτε την ΕΔΩ) αναφέρεται ότι τόσο για τον επικουρικό χειρούργο, όσο και για τον επικουρικό ηλεκτρολόγο και βοηθό φαρμακείου που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, η σύμβαση τους προβλέπεται να παραταθεί μέχρι 31/3/2017. Είναι δεδομένο ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα αφορά στο επικουρικό προσωπικό όλων των Νοσοκομείων της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις έντονες πιέσεις και κινητοποιήσεις που αναπτύσονται σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας για την έλλειψη προσωπικού, αλλά δεν ικανοποιεί το αίτημα του υγειονομικού κινήματος που είναι η μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου.

Οι αγώνες στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχιστούν και το αίτημα περριλαμβάνεται σε αυτά της πανυγειονομικής απεργίας της 8ης Ιούνη, που θα πρέπει να συγκεντρώσει μεγάλη συμμετοχή.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου